Ο νεοφιλμουνισμός είναι ο νέος όρος του πολιτικού λεξιλογίου που  μας βοηθά να περιγράψουμε τους αριστερόψυχους «μεταρρυθμιστές», αριστεροκεντρώους, ακροκεντρώους, σοσιαλφιλελέδες, νεοπασόκους, χιψτεροποτάμηδες και μεσαιοχωρίτες. Όλους εκείνους που ηδονίζονται με το όραμα της «ενωμένης Ευρώπης» ενώ συγχρόνως αγκαλιάζουν σφιχτά το μεγάλο κράτος-γκουβερνάντα, την αναδιανομή, τους ληστρικούς φόρους περιουσίας, το πλαστικό χρήμα και οτιδήποτε άλλο στραγγαλίζει την ελευθερία για να υπηρετήσει το μνημειώδες «εκσυγχρονιστικό» τους όραμα. Διεκδικούν την ελευθερία της έκφρασης αρκεί να συμφωνείς μαζί τους. Οι γαλάζιοι και πράσινοι συριζαίοι.

Θα βρείτε πολλούς από δαύτους με μια ματιά στα προφίλ των οργανωτών του #παραιτηθείτε. Εμείς εδώ δεν θα κάνουμε name and shame διότι δεν είμαστε τραμπούκοι που στοχοποιούν ονομαστικά αλλά θα μιλήσουμε πολιτικά. Θα το κάνουμε όχι διότι θέλουμε να ρίξουμε λάσπη σε πρόσωπα, όπως κάνουν το gyftotsantiro.gr και άλλα σκουπιδοσάιτ  που καταστρέφουν υπολήψεις, αλλά διότι πρέπει κάποια στιγμή να οριοθετήσουμε την πατριωτική και αυθεντικά φιλελεύθερη Δεξιά από τον εσμό των μασκαρεμένων κρατιστών και φορομπηχτών.

Ότι το #παραιτηθείτε είναι πολιτικά άστοχο και άσφαιρο και θα ενισχύσει τον αντίπαλο, το γνωρίζετε ήδη. Το γνωρίζουν και αυτοί που το υποστηρίζουν ακόμα και αν δεν μπορούν να το πουν ανοιχτά. Η εκτόνωση του συσσωρευμένου θυμού μπορεί να βοηθά στην ψυχοθεραπεία και να καταπραΰνει το στρες αλλά από πολιτικότητα μηδέν εις το πηλίκο. Πολιτικό και εθνικά επωφελές είναι αυτό που αφοπλίζει τον αντίπαλο, όχι αυτό που του δίνει λαβές να εξοπλίζει τα ορκς του. Υπάρχουν και αξιόλογοι άνθρωποι στο «κίνημα», δεν θέλουμε να ισοπεδώνουμε. Όμως η γενική συνισταμένη είναι αυτή που περιγράψαμε ως νεοφιλμουνισμό: κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα, εσπομανία, πολιτική ορθότητα, απουσία πατριωτικού λόγου, βρυξελλοκρατία. Είναι χαρακτηριστικό το περιστατικό που οι διοργανωτές απέβαλαν με το έτσι θέλω από την ομάδα τους νεαρό παιδί επειδή εξέφρασε κριτική άποψη για το gay parade. Οι νεοφιλμουνιστές γενικά δεν φημίζονται για την ανοχή τους στη διαφορετική άποψη, παρά τα πολλά βιβλία που υποτίθεται πως έχουν διαβάσει για την ανοχή.

Σε ποιόν κάνουν καλό τελικά οι νεοαγανακτισμένοι εκτός από την κυβέρνηση που γράπωσε τη χρυσή ευκαιρία να αλλάξει την θεματολογία της ημέρας; Η απάντηση είναι εύκολη: στους εαυτούς τους. Οι κύριοι αυτοί ξεκινούν την προεκλογική τους εκστρατεία από νωρίς. Για να έχουν προβάδισμα στην κούρσα ξεκινούν να τρέχουν πριν το σύνθημα. Πιθανόν να τους βγει, μπορεί και όχι. Είναι φυσικά αναφαίρετο δικαίωμα τους να κυνηγούν την προσωπική τους βόλεψη. Υπερφιλόδοξοι κάποιοι από αυτούς, ονειρεύονται κομματικές καριέρες και κυβερνητικά οφίτσια. Η προβολή που έλαβαν τις τελευταίες μέρες ούτε στα όνειρά τους δεν υπήρχε. Καλά τα like που έπαιρναν στο facebook αλλά δεν φτάνουν για να γίνεις βουλευτής. Θα πρέπει να ανάψουν λαμπάδα στην ξεροκέφαλη κυβέρνηση που τους έκανε τέτοια διαφήμιση. Από δευτεροκλασάτα και τριτοκλασάτα στελέχη της πασοκονεοδημοκρατίας, χωρίς πολλές ελπίδες για εκλογή, ξαφνικά γίνονται πρώτες φίρμες που παίζουν νυχθημερόν στα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις. Οι επιθέσεις που δέχθηκαν ήταν εμετικές και κατάπτυστες και είμαστε οι τελευταίοι που θα τις υποστηρίζαμε. Όμως δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι δεν ήξεραν τι θα ακολουθούσε. Αν δεν ήξεραν τότε είναι πολύ αφελείς που πίστεψαν ότι οι λυσσασμένοι δεν θα αντιδρούσαν και δεν θα έσκαβαν το γενεαλογικό τους δέντρο εφτά γενιές πίσω. Άγνοια του αντιπάλου δεν συγχωρείται στη μάχη.

Οι πραγματικοί αποδέκτες του #παραιτηθείτε δεν είναι η κυβέρνηση που προχωρά ακλόνητη και ακάθεκτη κάτω από τις ζητωκραυγές των ευρωκρατών φορολάγνων νεοφιλμουνιστών. Αποδέκτες του είναι ο Κυριάκος και η Φώφη που καλούνται να δείξουν λίγη στοργή παραπάνω στα παραμελημένα αποπαίδια τους που κλαίνε γιατί δεν τα παίζουν τα άλλα παιδάκια. Το σενάριο «υποκίνηση από τα κόμματα» υπάρχει μόνο στο νοσηρό σύμπαν της συριζανέλικης προπαγάνδας. Η πραγματικότητα είναι πιο απλή και ανθρώπινη. Πολιτικοί γυρολόγοι, εσπολόγοι πραματευτάδες, υβριδικοί φιλελευθεροπασόκοι, άεργοι κληρονόμοι και no-lifers του φέισμπουκ αποφάσισαν να κάνουν προεκλογική εκστρατεία στις πλάτες μας ανεβάζοντας τον υδράργυρο της έντασης με το γενναιόδωρο promotion της κλειστοφοβικής κυβέρνησης, που έδωσε υπόσταση στο τίποτα για να ξεχάσουμε πώς έχασε την αντιμνημονιακή παρθενιά της.

Αν ρωτάτε γιατί οι περισσότεροι κλαψουρίζουν #παραιτηθείτε χωρίς να προτείνουν τίποτα, η απάντηση είναι ότι δεν έχουν να προτείνουν τίποτα. Η πρόταση τους συνοψίζεται στο «δώσε και εμένα μπάρμπα». Λίγη εξουσία και λίγο ΕΣΠΑ θέλουν που τους έκοψε ο κακός Αλέξης. Ιδεολογικά δεν έχουν καμιά σχεδόν διαφορά μαζί του. Την κουτάλα θέλουν να του πάρουν. Αναδιανεμητές και φοροεισπράκτορες είναι. Ο φιλελευθερισμός τους άδειο πουκάμισο και πρόσχημα. Κι άλλοι, που έχουν σπάσει το κοντέρ της γραφικότητας, ξιφομαχούν υπέρ των λαθρομεταναστών όταν τους πιάνουν τα πονετικά τους. Κι άλλοι, που μας πλασάρονται ως η «γνήσια αριστερά» σε αντίθεση με τον νεοφιλελεύθερο Αλέξη. Ο αυτοαναφορικός αυτισμός ενός ετερόκλητου νεοφιλμουνικού parade. Νομίζω η copy-paste από την ΕΣΣΔ αφίσα του Ποταμιού θα ήταν ιδανικό σύμβολο για αυτούς. 

Facebook Comments