Εκτός της επίσημης ατζέντας του Eurogroup της Πέμπτης βρίσκεται για πρώτη φορά μετά από μήνες η Ελλάδα, καθώς η πρώτη αξιολόγηση πλησιάζει και επίσημα στο τέλος της.

Σύμφωνα με την ατζέντα που αναρτήθηκε στο επίσημο σάιτ του Eurogroup, οι υπουργοί Οικονομικών των 19 μελών της ευρωζώνης θα συζητήσουν για τον πληθωρισμό στη νομισματική ένωση, που από την αρχή του έτους κινείται στη ζώνη του 0% αλλά και τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών συστημάτων στα κράτη-μέλη.

«Στόχος της συζήτησης είναι να κοιτάξουμε πώς οι κυβερνητικές πολιτικές μπορούν να συγκρατήσουν τα ρίσκα» που πηγάζουν από μακροοικονομικές και δημογραφικές αβεβαιότητες.

Στη συνεδρίαση φαίνεται ότι θα λάβει μέρος και η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία θα παρουσιάσει την τακτική ετήσια αξιολόγηση που κάνει το Ταμείο για ολόκληρη την ευρωζώνη.

Παράλληλα με το Eurogroup, στο Λουξεμβούργο, θα πραγματοποιηθεί και η ετήσια συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), όπου και αναμένεται να δοθεί το «πράσινο φως» για την εκταμίευση των 7,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

 

Ολόκληρο το έγγραφο του Eurogroup ΕΔΩ

Facebook Comments