«Η Ευρωζώνη δεν θα ήταν πλήρης χωρίς την Ελλάδα», δηλώνει ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, εν όψει της αυριανής του επίσκεψής του στη χώρα μας.

«Αγωνίστηκα σκληρά για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη» σημειώνει ο κ Γιούνκερ σε συνέντευξη στο Euronews, που θα μεταδοθεί απόψε Δευτέρα ενώ παράλληλα προσθέτει «τελικώς τα καταφέραμε».

Ο πρόεδρος της Κομισιόν θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, στις 11 και με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στις 12. Θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου.


Το βράδυ της Τρίτης θα συμμετάσχει ως κεντρικός ομιλητής στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ) που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής (ώρα 19.30).

Ο ΣEB αναμένεται να ζητήσει από τον πρόεδρο της Κομισιόν, κοινές πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης και της Κομισιόν για τη δραστική καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, τη σταδιακή ελάφρυνση της υπερφορολόγησης στην παραγωγή και την εφαρμογή σχεδίου ανάπτυξης με έμφαση στις ιδιωτικοποιήσεις και τις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.

Σημειώνεται πως ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, θα επισκεφθεί επίσης την Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ώρα 13.30, κτίριο της ΟΚΕ Αμβροσίου Φραντζή 9), όπου και θα συζητήσει με τους κοινωνικούς εταίρους της χώρας.

Facebook Comments