Πιστεύω ότι η Ελλάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο, τόνισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν επισήμανε ότι «Ευρώπη και Ελλάδα πάνε μαζί» και γι’ αυτό – όπως είπε- μετήλθε όλων των μέσων που είχε στη διάθεσή του για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο Grexit. «Ποτέ δεν παρακολούθησα την παράλογη λογική όσων ήθελαν να απομακρυνθεί η Ελλάδα από το ευρώ», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι θα ήταν «παράδοξο» να βγει η χώρα από την Ευρωζώνη.

«Τελικά όμως εμείς νικήσαμε», συνέχισε ο κ. Γιούνκερ, εκτιμώντας ότι η Ελλάδα διανύει πλέον την απόσταση για να επιστρέψει στο δρόμο της αναπτυξης και της ευημερίας.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εξέφρασε ακόμη την ελπίδα «να υπάρξει εθνική ιδιοκτησία των προγραμμάτων που εκτελούνται» σήμερα από τη χώρα, ενώ δήλωσε ικανοποιημένος για το γεγονός ότι «για πρώτη φορά δεν χρειάζεται να μιλήσουμε για το πρόγραμμα προσαργμογής».

Επανέλαβε τέλος τον θαυμασμό του για το κουράγιο του ελληνικού λαού και κυρίως των πιο φτωχών στρωμάτων.

Αναφορικά με το μεταναστευτικό ο κ. Γιούνκερ τόνισε ότι η Ευρώπη οφείλει να είναι αλληλέγγυα στην Ελλάδα που είναι πολύ πιο εκτεθειμένη στην εν λόγω κρίση.

Παρατήρησε πως η χώρας μα έχει καταβάλει τεράστιες προσπάθειες και τόνισε πως χρειάζονται πρόσθετες ως προς την υποδοχή των προσφύγων.

Πάντως, σχολίασε ότι δεν μπορεί να κάνει μάθημα στην Ελλάδα για ένα τόσο βαρύ φορτίο, συμπληρώνοντας ότι της έχουν γίνει αρκετά μαθήματα τα τελευταία χρόνια και δεν χρειάζεται να προστεθούν κι άλλα.

Facebook Comments