Κατηγορηματικός ως προς την μη αλλαγή των στόχων που τίθενται για το πρωτογενές πλεόνασμα ήταν ο Γάλλος Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί σε δηλώσεις που έκανε πριν από λίγο σε Έλληνες δημοσιογράφους.

Ερωτηθείς σχετικά με την πρόταση που διατυπώνεται περί αλλαγής του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα σε επίπεδα χαμηλότερα του 3,5% του ΑΕΠ δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «κανένας δεν θέλει να αλλάξει το πρόγραμμα, δεν θέλω να δημιουργώ νέες προσδοκίες» .

Ο ίδιος πάντως εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης λέγοντας ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που μπορεί να εμπιστευτεί και εμφανίστηκε βέβαιος ότι η χώρα θα γυρίσει σελίδα.

Αναφερόμενος στα περσινά γεγονότα είπε ότι « Τόσο εγώ, όσο και ο πρόεδρος Γιούνκερ πάντα στεκόμασταν στο πλάι του ελληνικού λαού. Ποτέ δεν δεχτήκαμε την ιδέα ενός Grexit.

Επιπλέον αναφερόμενος στις συνέπειες του Brexit στην ευρωζώνη, υποστήριξε ότι «H ευρωζώνη είναι στέρεα ενώ πρόσθεσε ότι δεν είναι η Ελλάδα το πρόβλημα στην ευρωζώνη.

Ο Πιέρ Μοσκοβισί πρόκειται μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου να επισκεφτεί την Ελλάδα όπου αναμένεται να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου καθώς και με εκπροσώπους επιχειρηματικού κόσμου.

Facebook Comments