Τη μεταφορά μέρους των δραστηριοτήτων τους εκτός της Μεγάλης Βρετανίας, εξετάζουν Goldman Sachs και Vodafone, σύμφωνα με δημοσιεύματα των «The Times» και «BBC».

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του τμήματος επενδυτικής τραπεζικής της Goldman Sachs αποφεύγει να αποκλείσει το ενδεχόμενο μετακίνησης μέρους των βρετανικών της δραστηριοτήτων στην ηπειρωτική Ευρώπη.

«Όλα τα ενδεχόμενα είναι πιθανά» δηλώνει το υψηλόβαθμο στέλεχος της αμερικανικής τράπεζας, η οποία απασχολεί 6.500 εργαζομένους στη Βρετανία.

Παρόμοιες σκέψεις μοιράζεται και η Vodafone, η οποία εξετάζει να μεταφέρει την έδρα της εκτός της Βρετανίας, καθώς, όπως εξηγεί, «η μεγάλη πλειοψηφία των 462 εκατ. πελατών, 108.000 εργαζομένων και 15.000 προμηθευτών, εδρεύει εκτός της Βρετανίας».

«Η ιδιότητα κράτους – μέλους της Βρετανίας διαδραμάτιζε σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της Vodafone, λόγω της ελεύθερης διακίνησης ανθρώπων, κεφαλαίων και αγαθών» σημειώνει σε σχετική της ανακοίνωση, η Vodafone.

Σημειώνεται ότι ο βρετανικός τηλεπικοινωνιακός όμιλος απασχολεί πάνω από 13.000 άτομα στη βρετανική επικράτεια.

Εκτός των δύο προαναφερθέντων ομίλων, δεκάδες πολυεθνικές εταιρείες έχουν προειδοποιήσει να αποχωρήσουν από τη Βρετανία, σε περίπτωση Brexit, λόγω της απώλειες της πρόσβασης στην ενιαία ευρωπαϊκή αγορά.

Facebook Comments