Σπουδαίες προσωπικότητες από την ελληνική επιστημονική, επιχειρηματική και καλλιτεχνική κοινότητα θα φιλοξενεί η νέα εκπομπή του OTE HISTORY, «Κορυφές»,  η οποία κάνει πρεμιέρα την Τρίτη 12 Ιουλίου στις 22.00.  

Στη νέα πρωτότυπη τηλεοπτική παραγωγή του ΟΤΕ ΤV, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης συνομιλεί, σε μία σειρά συνεντεύξεων ελεύθερης θεματολογίας, με κορυφαίους στο αντικείμενό τους και διεθνώς αναγνωρισμένους Έλληνες. Η πρώτη εκπομπή, στις 12 Ιουλίου, θα φιλοξενήσει τον πρόεδρο της Διεθνούς Επιτροπής Όζοντος, ακαδημαϊκό και έναν από τους Νομπελίστες Ειρήνης του 2007, Χρήστο Ζερεφό.

Θα ακολουθήσουν κι άλλες διακεκριμένες προσωπικότητες, όπως ο ποιητής και πεζογράφος, Νάνος Βαλαωρίτης, ο Αστροφυσικός και επίτιμος διευθυντής του Ευγενιδείου Πλανηταρίου, Διονύσης Σιμόπουλος, ο συγγραφέας, Θανάσης Βαλτινός, ο Φυσικός και καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Τέξας, Δημήτρης Νανόπουλος, ο καθηγητής Ψυχολογίας και Ιατρικών Επιστημών στο Νeuroscience Research Australia και γνωστός για τη συμβολή του στη νευροανατομία, Γιώργος Παξινός, ο ακαδημαϊκός, πολιτικός μηχανικός και συγγραφέας, Θεοδόσης Τάσιος, ο επιχειρηματίας, αλλά και ζωγράφος, Βασίλης Θεοχαράκης, καθώς και πολλοί ακόμη σπουδαίοι Έλληνες.

Τα επεισόδια, διάρκειας 50 λεπτών, θα προβάλλονται κάθε Τρίτη βράδυ στις 22.00 και σε 2η προβολή το Σάββατο στις 19.00. 

Το τρέιλερ της εκπομπής: 

Οι «Κορυφές» εγκαινιάζουν έναν πλούσιο κύκλο εκπομπών και σειρών ντοκιμαντέρ παραγωγής του ΟΤΕ TV, πάντα με σημείο αναφοράς την Ελλάδα, που θα φέρει μέσα στο επόμενο διάστημα το κανάλι OTE HISTORY.

Το OTE HISTORY είναι διαθέσιμο μέσω της υπηρεσίας OTE TV GO, αλλά και στο ΟΤΕ REPLAY TV.    

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Μανώλης Μανιός

Παραγωγή: Amuse

Μουσική: Σταύρος Αθανασίου

Μοντάζ: Μηνάς Χρήστου

Δ/νση Παραγωγής: Γιώργος Δ. Λεμπέσης

Περισσότερα για τον Χρήστο Ζερεφό

Ο Χρήστος Ζερεφός είναι  Ομότιμος Καθηγητής του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και είναι διεθνώς διακεκριμένος ακαδημαϊκός. Έχει ιδρύσει ή συν-ιδρύσει πολλά διεθνή Επιστημονικά / Ερευνητικά Κέντρα. Η  επιστημονική του συμβολή στην προστασία του στρώματος του όζοντος άρχισε τη δεκαετία του ’70 και  είναι ο πρώτος ο οποίος χρησιμοποίησε  μοντέλο για τις σχέσεις ηλίου-όζοντος και ο πρώτος που αποκάλυψε ότι το φαινόμενο El Niño επιδρά στο στρώμα του όζοντος.  Έχει συγγράψει σημαντικές εργασίες για την αραίωση του στρώματος του όζοντος και πολλές εργασίες του χρησιμοποιήθηκαν στις αναθεωρήσεις του Πρωτοκόλλου του Μόντρεαλ. 

Είναι  ο πρώτος συγγραφέας που απέδειξε και με παγκόσμιες μετρήσεις την αντίστροφη σχέση μεταξύ της βλαπτικής υπεριώδους ηλιακής ακτινοβολίας και της αραίωσης του όζοντος, εφηύρε την  μέθοδο ανάλυσης πινάκων διάσημων ζωγράφων για την αποκάλυψη των αιωρούμενων σωματιδίων στην ατμόσφαιρα κατά τους περασμένους αιώνες και συμμετείχε ως κριτής στις εκθέσεις της Διακυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Αλλαγή (IPCC), η οποία τιμήθηκε εξ ημισείας με το Nobel Ειρήνης 2007. Είναι Πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Όζοντος και πολλών άλλων σημαντικών διεθνών Επιτροπών. Έχει τιμηθεί με σημαντικές διακρίσεις από τη διεθνή κοινότητα όπως το Παγκόσμιο Βραβείο Όζοντος του ΟΗΕ, την Αμερικανική Γεωφυσική Ένωση (2 φορές), την Ευρωπαϊκή Ακαδημία (Μετάλλιο Blaise Pascal), άλλες ακαδημίες και επιστημονικές οργανώσεις. Επίτιμος Διδάκτωρ του Πανεπιστήμιου Πατρών και του Πανεπιστημιακού Τμήματος του Αμερικανικού Κολλεγίου Ανατόλια, τιμηθείς πρόσφατα με τον Ταξιάρχη του Ακαδημαϊκού Φοίνικα από τη Γαλλική Κυβέρνηση και πολλαπλώς από το Πρόγραμμα Περιβάλλοντος του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Facebook Comments