Την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου με τους κοινωνικούς εταίρους, ενόψει της διαπραγμάτευσης για τα εργασιακά το Σεπτέμβριο.

Αυτό ανέφερε μιλώντας στη Βουλή ο κ. Κατρούγκαλος, λέγοντας ότι η συνάντηση αποσκοπεί στο να επιβεβαιωθεί μία κοινή στάση κατά τη διαπραγμάτευση, η οποία θα αποκλείει το δικαίωμα της ανταπεργίας και τις ομαδικές απολύσεις και θα προωθεί το αίτημα για την επαναφορά κοινωνικών διαπραγματεύσεων.

Ο υπουργός Εργασίας πρόσθεσε ότι θα επιδιώξει διακομματική συναίνεση για τα εργασιακά, καθώς «πρόκειται για θέμα που υπερβαίνει τις παρατάξεις της Βουλής».

«Η συζήτηση για τα εργασιακά που θα γίνει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, αποτελεί προσπάθεια για να επανασυνδεθούμε με την κανονικότητα του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου, που προβλέπει μια αγορά ρυθμισμένη από τα κοινωνικά δικαιώματα και τις εγγυήσεις του δικαίου», προσέθεσε ο κ. Κατρούγκαλος.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε νωρίτερα, ο υπουργός Εργασίας δήλωσε ότι η κυβέρνηση συζητά πιθανή θέσπιση αντισταθμιστικών μέτρων για τους χαμηλοσυνταξιούχους που χάνουν το ΕΚΑΣ, ώστε να καλυφθεί μέρος των εισοδημάτων που θα χάσουν.

Τα εν λόγω αντισταθμιστικά μέτρα ενδέχεται να περιλαμβάνουν την ελάφρυνση του ΕΝΦΙΑ και των λογαριασμών των ΔΕΚΟ, παράλληλα με την διατήρηση του χαμηλού ποσοστού συμμετοχής στα φάρμακα.
 

Facebook Comments