Οι μεγάλες οικονομίες του πλανήτη υποστηρίζουν την προώθηση της ανανεώσιμης ενέργειας στην Ινδία, με την Παγκόσμια Τράπεζα να χορηγεί στην τελευταία δάνειο ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων, κυρίως από αμερικανικά και γερμανικά κεφάλαια.

Η επένδυση θα υποστηρίξει το φιλόδοξο σχέδιο του Νέου Δελχί για τον τριπλασιασμό της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έως το 2030.

«Τα σχέδια της Ινδίας να τριπλασιάσει το μερίδιο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έως το 2030 θα μεταμορφώσει την ενεργειακή πραγματικότητα της χώρας, αλλά θα έχει και πολυεπίπεδες παγκόσμιες επιπτώσεις στη μάχη ενάντια στην κλιματική αλλαγή» δήλωσε ο Τζιμ Γιονγκ Κιμ, πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας.

«Η προσωπική δέσμευση του πρωθυπουργού Μόντι προς την ανανεώσιμη ενέργεια, και κυρίως την ηλιακή ενέργεια, αποτελεί τον κινητήριο παράγοντα πίσω από αυτές τις επενδύσεις» πρόσθεσε.

Ο Μόντι έχει δεχθεί σημαντική προσοχή και βοήθεια από τις κυβερνήσεις των μεγάλων οικονομιών μετά την εκλογή του, οι οποίες επιθυμούν την εφαρμογή αυστηρότερων στόχων μείωσης εκπομπών αερίων θερμοκηπίου στην Ινδία, που λόγω μεγέθους, ανάπτυξης και κατανάλωσης, αποτελεί το κλειδί για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Το περασμένο έτος η Γερμανία προσέφερε ένα δισεκατομμύριο ευρώ σε ορίζοντα πέντε ετών για να βοηθήσει την Ινδία να επιτύχει τους στόχους ηλιακής ενέργειας, ενώ τον Ιούνιο οι ΗΠΑ συμφώνησαν για την παροχή ενός πακέτου 440 εκατομμυρίων δολαρίων για την καθαρή ενέργεια.

Η Ινδία έχει σχέδια να εγκαταστήσει περισσότερα από 100 γιγαβάτ ηλιακής ενέργειας έως το 2022, έναν στόχο που ο υπουργός Ενέργειας Πιγιούς Γκογιάλ έχει προηγουμένως χαρακτηρίσει ως εύκολα εφικτό, λόγω της συνεχιζόμενης πτώσης του τεχνολογικού κόστους.

Facebook Comments