Όλες οι συντάξεις από το 2002 θα επαναϋπολογιστούν, αλλά μετά από αυτόν τον επαναϋπολογισμό, «κανείς δεν θα δει μείωση» στη σύνταξή του, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί του Σαββάτου.

Για την κατάργηση του ΕΚΑΣ, ο κ. Κατρούγκαλος εξήγησε πως η κυβέρνηση δεν είχε τρόπο να το διατηρήσει: «Δεν υπήρχε κάτι που θα μπορούσα να κάνω εγώ ή η κυβέρνηση στο πλαίσιο του ασφαλιστικού», πρόσθεσε, χαρακτηρίζοντας την Εθνική Σύνταξη «αποτελεσματικότερη και δικαιότερη» από το ΕΚΑΣ.

Ο υπουργός Εργασίας επανέλαβε πως δεν μειώθηκε καμία κύρια σύνταξη ενώ διασώθηκε και το 80% των επικουρικών καθώς, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, μόνο μία στις πέντε επικουρικές συντάξεις μειώθηκε.

Σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις για τα εργασιακά με το ΔΝΤ, ο κ. Κατρούγκαλος διαβεβαίωσε πως «δεν είναι στο τραπέζι των συζητήσεων ο κατώτατος μισθός», καθώς στόχος της κυβέρνησης είναι ο μισθός να αποφασίζεται «από τους εργαζόμενους με τους εργοδότες» και όχι από το κράτος.
 

Facebook Comments