O επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank, τόνισε πως είναι επείγουσα η ανάγκη για ένα ταμείο στήριξης των ευρωπαϊκών τραπεζών, με κεφάλαια της τάξης των 150 δισ. ευρώ.

Σε συνέντευξή του στην γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag ο κ. Ντέιβιντ Φόλκερτς Λαντάου προειδοποίησε: «Η Ευρώπη ασθενεί βαριά και θα πρέεπι να αρχίσει επειγόντως να αντιμετωπίζει τα προβλήματά της, εάν δεν θέλει να συμβεί κάποιο ατύχημα». Πρόσθεσε ότι δεν είναι προφήτης κακών, αλλά απλώς «ρεαλιστής». Το μεγάλο πρόβλημα εστιάζεται στις ιταλικές τράπεζες, που βαρύνονται με δυσβάσταχτο όγκο “κόκκινων δανείων”.

Σημείωσε ότι δεν αναμένεται μία νέα χρηματοπιστωτική κρίση, όπως εκείνη του 2008, καθώς όπως είεπε, σήμερα οι τράπεζες είναι πολύ πιο σταθερές, με αρκετά ισχυρότερη κεφαλαιακή βάση. Σημείωσε ότι πρόσφατα ο ίδιος αγόρασε 100.000 μετοχές της Deutsche Bank, καθώς όπως είπε, είναι άκρως αισιόδοξος για τις προοπτικές του εργοδότη του. Σημειώνεται ότι η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας έχει δει φέτος την κεφαλαιοποίησή της να συρρικνώνεται σχεδόν 50%.

Facebook Comments