Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός, Σίνζο Αμπε, δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνησή του θα αρχίσει να συντάσσει νέα μέτρα για να στηρίξει την οικονομία της χώρας και να τονώσει την εγχώρια ζήτηση, στην πρώτη οικονομική κίνηση μετά τη σαρωτική χθεσινή νίκη του στις εκλογές για την Ανω Βουλή.

Σε συνέντευξη που έδωσε στα κεντρικά γραφεία του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού κόμματός του (LDP), o Αμπε σημείωσε ότι θα εφαρμοσθούν νέα μέτρα για την ενίσχυση της εγχώριας ζήτησης σε κρίσιμους για την ανάπτυξη τομείς. «Θα εφαρμόσουμε συνολικά και τολμηρά μέτρα στήριξης για να τονώσουμε την εγχώρια ζήτηση», τόνισε, προσθέτοντας ότι το νέο πακέτο δαπανών θα περιλαμβάνει προβλέψεις για την ενίσχυση των υποδομών με στόχο την αύξηση των αγροτικών εξαγωγών και τη βελτίωση των μηχανισμών για την επίτευξη του κυβερνητικού στόχου αύξησης των τουριστών από το εξωτερικό στους 40 εκατομμύρια ετησίως έως το 2020.

Ο Ιάπωνας ηγέτης δήλωσε, επίσης, ότι η χθεσινή εκλογική νίκη υπογραμμίζει τη στήριξη των πολιτών για την επανεκκίνηση της οικονομίας με τα “Abenomics” και ότι τα μέτρα που θα λαμβάνει εφεξής η κυβέρνηση θα στοχεύουν επίσης στην ενδυνάμωση της χώρας έναντι της αναμενόμενης οικονομικής επίπτωσης που θα υπάρξει από την πρόσφατη ψήφο της Βρετανίας υπέρ του Brexit. «Λάβαμε μία ισχυρή λαϊκή εντολή να επιταχύνουμε τα Abenomics”, σημείωσε ο Αμπε.

Σχετικά με τους μετωπικούς ανέμους που μπορεί να προκληθούν από το Brexit, ο Αμπε δήλωσε ότι «η παγκόσμια οικονομία αντιμετωπίζει διάφορους κινδύνους, μεταξύ των οποίων η απόφαση της Βρετανίας να φύγει από την ΕΕ και μία επιβράδυνση αναδυόμενων οικονομιών. Συνεπώς, θα λάβουμε ενδελεχή μέτρα, ώστε οι κίνδυνοι αυτοί να μην επηρεάσουν αρνητικά την ιαπωνική οικονομία», είπε.

Facebook Comments