Στο Προεδρικό Μέγαρο υποδέχτηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος τον Σύλλογο Σπουδαστών της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ) το πρωί της Τετάρτης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τα δύο μέρη τόνισαν την ανάγκη για αναβάθμιση του ρόλου της Σχολής μέσω της αξιοποίησης των αποφοίτων της στον επανασχεδιασμό της Δημόσιας Διοίκησης.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπερθεμάτισε την ανάγκη να αναβαθμιστεί ο ρόλος της ΕΣΔΔΑ συνολικά στη Δημόσια Διοίκηση κατά το πρότυπο της αντίστοιχης γαλλικής σχολής, École Nationale dAdministration, της οποίας οι απόφοιτοι διαδραματίζουν ουσιαστικό ρόλο στη χάραξη των οικονομικών, κοινωνικών και διοικητικών πολιτικών.

Η αξιοποίηση των στελεχών που παράγει η Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης στα 30 χρόνια λειτουργίας της, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στη βελτίωση του κράτους, υπό την προϋπόθεση να διεξάγεται εισαγωγικός διαγωνισμός σε ετήσια βάση.

Ο Σύλλογος καλωσόρισε αυτή την πρόταση τονίζοντας το γεγονός πως η ετήσια διεξαγωγή του διαγωνισμού θα δώσει την ευκαιρία στους υποψηφίους να προετοιμάζονται πληρέστερα και βάσει ενός σταθερού προγραμματισμού.

Ο Σύλλογος Σπουδαστών της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη συνάντηση και τόνισε την ανάγκη για υποστήριξη στις προσπάθειες για αλλαγή στο «Μεγάλο Ασθενή» που αποτελεί η Δημόσια Διοίκηση από το 1950 έως σήμερα.

Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια των μνημονίων παραγκωνίστηκαν οι μεταρρυθμίσεις που η κοινωνία επιζητά να δει στον κρατικό μηχανισμό και αντικαταστάθηκαν από οριζόντιες πολιτικές με αρνητικό πρόσημο για τον πολίτη. “Παρότι είμαστε και εμείς θύματα της κρίσης και της ανεργίας ως γενιά δεν είμαστε στη Δημόσια Διοίκηση για τη σιγουριά και την επαγγελματική αποκατάσταση, αλλά γιατί έχουμε τη βούληση και την πραγματική διάθεση να συμβάλλουμε να αλλάξουν όλα όσα κρατούν τη Δημόσια Διοίκηση πίσω εδώ και χρόνια”, τόνισε ο Σύλλογος.

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποδέχθηκε με χαρά πρόσκληση του Συλλόγου ώστε να παραστεί σε εκδήλωση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση και τη Δημόσια Διοίκηση την οποία θα οργανώση στο επόμενο διάστημα.

Facebook Comments