Διευρύνονται οι απώλειες στο ΧΑ με τον Γενικό Δείκτη να υποχωρεί κατά 3,41% στις 865 μονάδες.Απώλειες άνω του 8% για ΔΕΗ και ΟΤΕ.

Όπως όλα δείχνουν η αγορά προεξόφλησε την υποβάθμισή της σε αναδυόμενη από την Morgan Stanley κάτι το οποίο αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από τις 30 Νοεμβρίου και έπειτα τα προβλήματα είναι μπροστά όπως εκτιμούν χρηματιστές, αφού η κυβέρνηση με την υπόθεση της ΕΡΤ αποφάσισε μετά από έναν χρόνο στο τιμόνι της εξουσίας να «σπάσει αυγά».

Από εκεί και πέρα παραμένουν ανοιχτές οι σοβαρές εκκρεμότητες όπως η ιδιωτικοποιήσεις με αποκορύφωμα το νέο διαγωνισμό για την πώληση της ΔΕΠΑ και τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών.

Επιφυλακτικοί οι ξένοι επενδυτές

Οι ξένοι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί και αυτό προκύπτει από τις συναλλαγές, που διαμορφώνονται λίγο πάνω από τα 22 εκατ. ευρώ. Ενδοσυνεδριακά ο γενικός δείκτης βρέθηκε και πιο χαμηλά κάτω από τις 880 μονάδες. Παρόλα αυτά Εθνική, Alpha και Πειραιώς υπεραποδίδουν στη συνεδρίαση της Τετάρτης αν και το δικαίωμα της τελευταίας καταγράφει νέα βουτιά 12% στα 0,02 ευρώ.
Η μετοχή που τραβάει προς τα κάτω σήμερα το χρηματιστήριο είναι αυτή της Coca Cola, που υποχωρεί σχεδόν κατά 4,5%, ενώ αντίστοιχη κίνηση σημειώνεται για το ίδιο χαρτί και στην αγορά του Λονδίνου.

Facebook Comments