Το πολυσυζητημένο 4θυρο μοντέλο της Porsche παρουσιάστηκε και επίσημα στη δεύτερη μορφή του, θέλοντας να διατηρήσει την προτοκαθεδρία της εταιρείας από τη Στουτγάρδη στα σούπερσπορ πολυτελή σεντάν.

Η νέα Panamera στη δεύτερη γενιά, είναι πιο εκλεπτυσμένη σχεδιαστικά, θυμίζοντας περισσότερο την 911 από όλες τις οπτικές γωνίες. Οι διαστάσεις της έχουν παραμείνει πολύ κοντά στου «σημερινού» μοντέλου, (αλίμονο αν γινόταν αλλιώς, είναι ήδη τεράστια), με το μήκος να έχει μεγαλώσει κατά 34 χιλιοστά από τα οποία σχεδόν όλα έχουν περάσει στο μεταξόνιο (+30 mm).

Εκτός από τους ευνοημένους χώρους επιβατών, η πολυτέλεια είναι… από άλλο κόσμο, με εξαιρετικά υλικά, τον πίνακα οργάνων να έχει δώσει τη θέση του σε δύο 7ιντσες οθόνες και άλλη μια 12,3 ιντσών να έχει πάρει θέση στο κέντρο του ταμπλό…

Στα μηχανικά, που πάντα παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια Porsche, όλοι οι κινητήρες θα είναι υπερτροφοδοτούμενοι με δύο turbo, και θα συνδυάζονται και με τετρακίνηση και κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη 8 ταχυτήτων. Η 4S φοράει έναν κινητήρα V6 2,9 λίτρων με απόδοση 440 ίππων που χαρίζει 0-100 σε 4,2 δευτερόλεπτα. Η Panamera Turbo θα φορά τον 4λιτρο V8 των 550 ίππων, με 770 Nm ροπής, και από στάση στα 100 χαω θα χρειάζεται μόλις 3μ6 δευτερόλεπτα. Έναν biturbo V8 θα φορά και η 4S Diesel, με 440 ίππους όμως, αλλά και 850 Nm ροπής.

Η νέα Panamera θα ξεκινήσει να παραδίδεται στις ευρωπαϊκές αγορές στις αρχές του Νοεμβρίου.      

Facebook Comments