Η Ελλάδα έχει σημειώσει πρόοδο, αλλά δεν πρέπει να χαλαρώσει: Το μήνυμα αυτό απέστειλε ο Πιερ Μοσκοβισί σε κείμενο που δημοσίευσε στο blog του, μετά την επίσκεψή του στην Αθήνα. Ο Ευρωπαίος Επίτροπος αναφέρεται εκτενώς στα θετικά βήματα που έχουν γίνει στις μεταρρυθμίσεις, όμως παράλληλα προειδοποιεί την ελληνική πλευρά να μην χαλαρώσει τις προσπάθειες.

Τονίζει ότι έχει απομακρυνθεί ο κίνδυνος του Grexit ένα χρόνο μετά από τη συμφωνία.

«Οι τρέχουσες εξελίξεις είναι ενθαρρυντικές, αλλά οι προσπάθειες δεν πρέπει να χαλαρώσουν σε καμία περίπτωση. Τίποτα δεν είναι εγγυημένο και τα μηνύματα προς τους επενδυτές και τους εταίρους της Ελλάδας πρέπει να είναι σαφή: αμέλεια και πισωγυρίσματα δεν θα γίνουν δεκτά», υπογραμμίζει.

«Μην ξεχνάτε τη δράση στο πεδίο της φορολόγησης, τη μάχη ενάντια στην απάτη και τη φοροδιαφυγή, το τέλος της ειδικής μεταχείρισης και τη βελτίωση της είσπραξης φόρων», αναφέρει.

Ακόμη, τονίζει ότι πρέπει να επισπευσθεί η επιστροφή της εμπιστοσύνης και η τόνωση της ανάκαμψης «συμπεριλαμβανόμενης της συμφωνίας του ΔΝΤ έως το τέλος του 2016 για το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους».

Facebook Comments