No borders για την κυκλοφορία των διεθνών αγώνων ενάντια σε κράτος, εθνικισμό, πατριαρχία και κεφάλαιο.

Με το σύνθημα αυτό περισσότεροι από χίλιους καταληψίες έχουν εδώ και μέρες εισβάλει στο campus του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, έχουν στήσει αυτοσχέδια μαγειρεία με καζάνια και συσκευές υγραερίου, αυτοσχέδιες ντουζιέρες, έχουν σπάσει τις κλειδαριές στη Νομική και την Φιλοσοφική Σχολή καταλαμβάνοντας τες, εισέβαλαν στην ΕΡΤ3, προκάλεσαν φθορές σε λεωφορείο των Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, προκάλεσαν φθορές στον εξωτερικό χώρο του Πανεπιστημίου και είναι μέχρι στιγμής άγνωστες οι φθορές στους εσωτερικούς χώρους.

Σε όλη αυτή την κατάσταση η ΕΛ.ΑΣ παραμένει παρατηρητής. Παρά την εντολή της Εισαγγελίας, φυσικού προϊσταμένου της ΕΛ.ΑΣ, να ισχύσει η αυτόφωρη διαδικασία σε περίπτωση αξιόποινων πράξεων, η ηγεσία της δήλωσε πως δεν αντιλήφθηκε κάτι τέτοιο.

Δυστυχώς όμως δεν είναι το μόνο γεγονός. Προ ημερών μια ομάδα αντιεξουσιαστών εκτόξευσε μολότοφ και πέτρες κατά αστυνομικών, έβαλε φωτιά σε κάδους απορριμμάτων, έκλεισε την Πατησίων και προκάλεσε φθορές σε καταστήματα. Η Αστυνομία ξανά σε ρόλο θεατή. Πριν μερικούς μήνες ομάδες αναρχικών κατέβασαν επιβάτες και πυρπόλησαν ένα τρόλεϊ και ένα λεωφορείο των Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας, ζημιώνοντας τον Έλληνα φορολογούμενο επιπλέον 700.000 ευρώ στον ήδη επιβαρυμένο λογαριασμό. Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πολυτεχνείο, Χημικό έχουν μετατραπεί σε κέντρα ανομίας και ορμητήρια μπαχαλάκιδων.

Η όλη αυτή ανοχή σε τέτοιες ομάδες είναι γνωστή και εν μέρει αναμενόμενη από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Το μένος που έχουν επιδείξει κατά της αριστείας, της τάξης, του πλουραλισμού και της Δημοκρατίας δείχνει ξεκάθαρα το πρότυπο διακυβέρνησης που ασπάζονται και εφαρμόζουν.

Είναι πλέον κάτι περισσότερο από προφανές πως θέλουν μια χώρα σε αναρχία ώστε να μην ευδοκιμήσει καμία προσπάθεια σταθερότητας και ανάπτυξης. Θέλουν πολίτες εξαθλιωμένους οικονομικά που να εξαρτάται η επιβίωση τους από το κομματικό τους κράτος, θέλουν μια Παιδεία που να υπολειτουργεί, στην καλύτερη, ή να λειτουργεί ως κέντρο ιδεολογικής επιμόρφωσης (προπαγάνδας) που θα δηλητηριάζει τα μυαλά των νέων ώστε να υπηρετούν πιστά το καθεστώς. Δεν ανέχονται καμία ανεξάρτητη εξουσία είτε είναι η Δικαιοσύνη είτε η Αστυνομία παρά μόνο ως όργανα του καθεστώτος. Δεν ανέχονται τον Τύπο παρά μόνο αν εξυπηρετεί τους σκοπούς τους.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ οδηγεί την Ελλάδα στην Σοβιετοποίηση. Μέρα με την μέρα βυθίζει την χώρα στον αυταρχισμό, την ανομία και την φτώχια. Όποιοι προβλέπουν την μεταστροφή του ΣΥΡΙΖΑ από τον ριζοσπαστικό Σοσιαλισμό στην Δημοκρατική κεντροαριστερά κάνει λάθος. Μοναδικός σκοπός αυτής της κυβέρνησης είναι η παραμονή της στην εξουσία και η εδραίωση ενός δικού της συστήματος. Η όποια στροφή πολιτικής προς την Δημοκρατική έννομη τάξη προαπαιτεί Δημοκρατική κουλτούρα και πατριωτισμό. Και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στερείται και των δύο.

Η έναρξη της συζήτησης για την αναθεώρηση του Συντάγματος είναι μια ευκαιρία για την ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δώσει το στίγμα της πολιτικής που οραματίζεται. Η πλήρης αναδόμηση της παιδείας στην χώρα μας είναι το σημαντικότερο βήμα για την να μπορέσει η Ελλάδα να γίνει ένα σύγχρονο δυτικό κράτος, με βαθιά δημοκρατικούς θεσμούς. Η Ελλάδα χρειάζεται αλλαγή κουλτούρας. Η ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς πρέπει να τελειώσει. Και πρέπει να τελειώσει για να μπορέσει να γίνει πράξη η νέα Ελλάδα που ονειρευόμαστε. Και αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο από τους νέους. Άλλωστε όπως είχε πει ο Nelson Mandela « Η εκπαίδευση είναι το πιο ισχυρό όπλο που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να αλλάξεις τον κόσμο».

Facebook Comments