Οι τράπεζες του Ηνωμένου Βασιλείου αναμένεται να βιώσουν μείωση των εσόδων και των κερδών τους και αύξηση των επισφαλών δανείων, καθώς οι επιπτώσεις από την απόφαση για Brexit αρχίζουν να επηρεάζουν την οικονομία, προειδοποιεί σε ανάλυσή της η Moody’s Investors Service.

Ο οίκος αξιολόγησης ανακοίνωσε ότι η χαμηλότερη οικονομική ανάπτυξη στη Βρετανία, είναι πιθανό να πλήξει την ποιότητα των assets της τράπεζας καθώς και να αποδυναμώσει την πιστωτική ζήτηση, λόγω της αυξημένης αβεβαιότητας μετά από το δημοψήφισμα. 

“Η αυξημένη αβεβαιότητα για την μελλοντική εμπορική σχέση του Ηνωμένου Βασιλείου με την ΕΕ, θα οδηγήσει πιθανότατα σε λιγότερη εμπιστοσύνη και χαμηλότερες επενδυτικές και καταναλωτικές δαπάνες στο Ηνωμένο Βασίλειο”, τόνισε ο Carlos Suarez Duarte, αντιπρόεδρος της Moody’s.

“Αυτό με τη σειρά του, θα πιέσει τα έσοδα, την ποιότητα των assets και την κερδοφορία όλων των τραπεζών στο Ηνωμένο Βασίλειο, αν και κάποιες είναι περισσότερο ανθεκτικές σε αυτές τις πιέσεις σε σχέση με άλλες”, πρόσθεσε.
Σημειώνεται ότι στις 28 Ιουνίου η Moody’s υποβάθμισε το outlook για το τραπεζικό σύστημα του Ηνωμένου Βασιλείου σε αρνητικό από σταθερό.

Facebook Comments