Η Τουρκία θα ανακοινώσει έκτακτα μέτρα για να αποκαταστήσει τη σταθερότητα και να αποτρέψει τις όποιες ζημίες στην οικονομία της, ενώ συνεχίζει τις εκκαθαρίσεις σε στρατό, δικαιοσύνη και Δημόσιο μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα.

O πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν θα προεδρεύσει διαφόρων συσκέψεων του υπουργικού συμβουλίου και του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας σήμερα, Τετάρτη, και στη συνέχεια αναμένεται να ανακοινώσει σειρά έκτακτων μέτρων.

Ενδεικτικό του πλήγματος της εμπιστοσύνης στους κόλπους της τουρκικής ηγεσίας είναι το γεγονός ότι ο υπουργοί και τα ανώτατα κυβερνητικά στελέχη που συμμετέχουν στις συσκέψεις δεν έχουν ενημερωθεί εκ των προτέρων για τις συζητήσεις.

«Το υπουργικό συμβούλιο γίνεται με άκρα μυστικότητα για λόγους εθνικής ασφάλειας. Το προεδρικό μέγαρο θα δώσει στους υπουργούς τον φάκελο την τελευταία στιγμή» δήλωσε ανώτατος αξιωματούχος στο Reuters. «Οι υπουργοί δεν γνωρίζουν ακόμη τι θα συζητηθεί».

Ο αντιπρόεδρος Μεχμέτ Σιμσέκ δήλωσε στο Reuters ότι μία από τις προτεραιότητες των μέτρων που θα συζητηθούν είναι να αποτραπούν οι αρνητικές επιπτώσεις της απόπειρας πραξικοπήματος στην τουρκική οικονομία. 

Ο ίδιος είπε επίσης μέσω twitter ότι τα μέτρα θα είναι «φιλικά προς τις αγορές» με έμφαση στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Facebook Comments