Το Φεβρουάριο προβλέψαμε ότι το USD θα κινούνταν σταθεροποιητικά το δεύτερο τρίμηνο του 2016 και ότι από το δεύτερο εξάμηνο θα ξεκινούσε μια νέα ανοδική κίνηση , σημειώνει η BNP Paribas. Η BNP επιμένει σε αυτή την άποψη και εκτιμά ότι βρισκόμαστε στο ξεκίνημα αυτής της ανοδικής πορείας για το δολάριο .

Δεδομένου ότι οι αναλυτές της BNP εκτιμούν ότι θα υπάρξει αύξηση των επιτοκίων της Fed κατά 0,25% το Σεπτέμβριο, μια νέα άνοδος για το USD βρίσκεται προ των πυλών.  Σχετικά με το ποια νομίσματα θα πρέπει να πουλήσει η BNP ώστε να αγοράσει δολάρια, τα μοντέλα που παρακολουθεί δείχνουν τα: GBP, JPY, AUD, NZD. Όπως εξηγεί η BNP, η λογική είναι απλή. Το GBP ενισχύθηκε τις τελευταίες εβδομάδες αλλά εκτιμά ότι η ΒΟΕ θα προχωρήσει σε σημαντικό QE τον Αύγουστο. Το ίδιο θα κάνουν και οι κεντρικές τράπεζες σε Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία , καθώς ο πληθωρισμός έχει πέσει κάτω από το στόχο και στις δυο χώρες . Επιπλέον, σε AUD και NZD οι επενδυτές είναι μεγάλη και αν υπάρξει μείωση επιτοκίων η κίνηση θα είναι πολύ μεγάλη .
 

22 07 16 BNP

Ενδιαφέρον έχει και το USDJPY καθώς τα τρέχοντα επίπεδα μακρύ τοποθετήσεων είναι πολύ ακραία.

Η BNP είναι αισιόδοξη για το USDJPY, για τέσσερις λόγους. 1. Η ισοτιμία είναι ευαίσθητη στις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων και με τις αγορές να εκτιμούν ότι θα υπάρξει αύξηση επιτοκίων , η ισοτιμία θα ευνοηθεί. 2. Η BNP αναμένει μια νέα μείωση επιτοκίων κατά 0,20% από τη BoJ. 3. Η Ιαπωνία θα ανακοινώσει και επιπλέον μέτρα στήριξης ύψους JPY10-15 τρισ., Σύμφωνα με την BNP. 4. Οι τοποθετήσεις καιρό βρίσκονται σε πολύ ακραία επίπεδα.

Η BNP είναι μεγάλη σε USDJPY και μικρή σε GBPUSD από τα 1,3350.

 
 

Facebook Comments