Εκκλήσεις για τη στήριξη της οικονομικής ανάπτυξης και της σταθερότητας απέστειλαν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Μάριο Ντράγκι, στο G20 ενόψει της συνόδου που είναι δρομολογημένη γι’ αυτό το Σαββατοκύριακο στην Κίνα.

Τα 20 ισχυρότερα κράτη του ανεπτυγμένου και του αναδυόμενου κόσμου θα πρέπει να «στείλουν μήνυμα σταθερότητας» λόγω του γεωπολιτικού κλίματος αβεβαιότητας που έχει καλλιεργηθεί από το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία. Το ΔΝΤ, παράλληλα, τόνισε την αναγκαιότητα μιας ευρείας προσέγγισης για τη στήριξη της ζήτησης από τους καταναλωτές, τη μείωση των χρεών στον ιδιωτικό τομέα και την προώθηση διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων με στόχο την τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης.

«Είναι απαραίτητη μια ήπια και προβλέψιμη μετάβαση στη νέα σχέση ανάμεσα στη Βρετανία και την Ευρωπαϊκή Ενωση για να διατηρηθούν όσο το δυνατόν περισσότερο τα οφέλη από το εμπόριο», αναφέρει το ΔΝΤ σε επιστολή που έδωσε στη δημοσιότητα με αφορμή τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών και των κεντρικών τραπεζιτών από τα κράτη του G20. Μέσα στην εβδομάδα, το ΔΝΤ αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις για την παγκόσμια ανάπτυξη, αναφέροντας πως δεν δύναται να αποτιμηθούν πλήρως όλες οι επιπτώσεις του Brexit.

Facebook Comments