Μικρές διακυμάνσεις για τις αγορές στο ξεκίνημα της εβδομάδας, με τις ειδήσεις να είναι περιορισμένες καθώς οι επενδυτές έχουν ήδη αρχίσει να αποχωρούν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές και η ρευστότητα μειώνεται σημαντικά. Από τις σημαντικότερες ειδήσεις είναι η νέα σημαντική στήριξη της PBoC στην Κίνα αλλά και οι δηλώσεις του Kuroda το Σαββατοκύριακο, ο οποίος τόνισε ότι δεν θα διστάσει να χαλαρώσει κι άλλο τη νομισματική πολιτική του γιεν, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος του 2,0% για τον πληθωρισμό. Η άποψη αυτή, για την ώρα, δε δείχνει να βρίσκει ευρεία εφαρμογή από όλα τα μέλη της ιαπωνικής κεντρικής τράπεζας. Η τρέχουσα εβδομάδα θα είναι σημαντική και για τη Wall Street, η οποία παρέμεινε σε τροχιά ιστορικών υψηλών, αλλά η ισχυρή πτώση της μεταβλητότητας προειδοποιεί για νέες δύσκολες καταστάσεις. Η ανακοίνωση του δείκτη επιχειρηματικού κλίματος IFO για τη Γερμανία, είναι η σημαντικότερη ανακοίνωση της ημέρας.

  • Ο οίκος S&P 500 επιβεβαίωσε την αξιολόγηση Β- της Ελλάδας, με σταθερές προοπτικές. Στο ΑΑ- η αξιολόγηση της Τσεχίας.
  • Σύμφωνα με τον Hammond, η Βρετανία είναι πιθανό να εξετάσει μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με την Κίνα.
  • Τα μακροοικονομικά στοιχεία για την καναδική οικονομία, δε δείχνουν ότι θα μπορούσε να υπάρξει κάποια αλλαγή στη νομισματική πολιτική.
  • Μικρές διακυμάνσεις στο ξεκίνημα της ευρωπαϊκής συνεδρίασης.

Ανάλυση αγοράς

Χρυσός – Άνοιγμα: 1.330 Υψηλό: 1.333 Χαμηλό: 1.319 Κλείσιμο: 1.322

25 07 16 gold

Το πολύτιμο μέταλλο συνεχίζει να κινείται πτωτικά βραχυπρόθεσμα, με την βασική μεσοπρόθεσμη τάση να είναι ανοδική όπως ορίζουν οι ΚΜΟ 50 και 200 ημερών αλλά και η ανοδική γραμμή τάσης, από τα χαμηλά των $1.047. Οι τεχνικές ενδείξεις ROC, Vol. βρίσκονται σε ακραία επίπεδα και ήδη υπάρχει μια διαδικασία διαμόρφωσης αποκλίσεων η οποία προειδοποιεί για μια πιθανή ανοδική αντίδραση. Θεωρούμε ότι ο ΚΜΟ 50 ημερών θα αποτελέσει την απαραίτητη στήριξη η οποία θα προσελκύσει και νέο αγοραστικό ενδιαφέρον. Ημερήσιο κλείσιμο πάνω από τα $1.326 θα αποτελέσει αφορμή για έναν νέο βραχυπρόθεσμο πυθμένα στο χρυσό. Η μακροπρόθεσμη τάση έχει μπει σε μια πορεία εξομάλυνσης και αυτό σημαίνει ότι δύσκολα θα δούμε να υπάρχει μια πλήρης ανατροπή αυτής της ανόδου. Το σενάριό μας παραμένει σε υψηλότερα επίπεδα και θα χρησιμοποιήσουμε μόνο στηρίξεις ως νέα επίπεδα εισόδου.

Στηρίξεις     Αντιστάσεις

1.310            1.326
1.290            1.332
1.280            1.344
1.250            1.357

Facebook Comments