Με ανοιχτή επιστολή της (που δημοσιεύει το www.zoosos.gr) η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία ζητάει την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σερρών και της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης για όσα συμβαίνουν στο Δημοτικό Κυνοκομείο Σερρών με αφορμή την δολοφονία δύο σκυλιών από πρώην συμβασιούχου του δήμου που συνέβη το Σάββατο 23 Ιουλίου.

Στην επιστολή της η ΠΦΠΟ επισημαίνει: «Στο δημοτικό κυνοκομείο Σερρών των 70 θέσεων, όπου είναι στοιβαγμένα 600 ζώα, εθελοντής (ή πρώην συμβασιούχος;) χτύπησε με ξύλο και έκαψε με βενζίνη, εντός του χώρου του αναρρωτηρίου, 2 μικρόσωμα ζώα!! Εξ αφορμής αυτού του αποτρόπαιου και ειδεχθούς περιστατικού θανάτωσης αυτών των δυο ανυπεράσπιστων ζωών, μέσα στις εγκαταστάσεις της δημόσιας υπηρεσίας και μάλιστα σε ώρες μη λειτουργίας αυτής – Σάββατο απόγευμα.

Θέτουμε ευθέως μερικές ερωτήσεις, που ζητούν άμεση απάντηση.

1.Τι κάνει η εποπτεύουσα αρχή, κτηνιατρική υπηρεσία Σερρών, αρμόδια για την ευζωία των ζώων εκεί;

2.Τι κάνουν οι εμπλεκόμενες και αρμόδιες αρχές για την κατάλυση κάθε νομιμότητας στο κυνοκομείο;

3.Γιατί μπαίνουν στο αρχείο οι μηνύσεις της Πανελλήνιας Φιλοζωικής & Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (Π.Φ.Π.Ο.) και του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών (Φ.Ο.Σ.) για όσα παράνομα έχουν καταγγελθεί.

4.Γιατί το συνεργαζόμενο με τον Δήμο Σερρών φιλοζωικό σωματείο «Με αγάπη για τη ζωή – Φίλοι ζώων Σερρών», δεν καταγγέλλει, αλλά απεναντίας συνδράμει ως μάρτυρας υπεράσπισης και συγκάλυψης των όσων παρανομιών διαδραματίζονται εκεί;

Ας δούμε και την σημερινή προσπάθεια του Δήμου και των “φιλόζωων” του Δημάρχου, που διαχειρίζονται το facebook του κυνοκομείου να συγκαλύψουν τις ευθύνες τους.

Γράφουν στο FB: «Εχθές το απόγευμα 2 εθελόντριες ήταν στο κυνοκομείο και είδαν ότι ένας συμβασιούχος υπάλληλος ήρθε χωρίς να είναι η συνηθισμένη ώρα εργασίας του. O συγκεκριμένος συμβασιούχος υπάλληλος δούλευε για πρώτη φορά στο κυνοκομείο».

Ρωτάμε: Σχετικά με το: «O συγκεκριμένος συμβασιούχος υπάλληλος δούλευε για πρώτη φορά στο κυνοκομείο»; Πως αφού ήταν η πρώτη του μέρα εργασίας, ήρθε χωρίς να είναι η συνηθισμένη ώρα εργασίας του ;Πρώτη μέρα και συνηθισμένη ώρα εργασίας του, είναι αντίφαση. Και πως μπήκε ο καινούργιος και για πρώτη ημέρα συμβασιούχος στο κυνοκομείο χωρίς να είναι οι εθελόντριες εκεί, που είναι οι μόνες που έχουν κλειδιά; Έδωσαν από την πρώτη ημέρα κλειδιά σε έναν άπειρο το λιγότερο υπάλληλο ή μήπως ήταν μέσα οι εθελόντριες, κατά τα φαινόμενα, και ψεύδονται; Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια.

5.Γιατί ο Δήμαρχος έχει τον Φ.Ο.Σ. υπό διωγμό απαγορεύοντάς του την είσοδο στο κυνοκομείο μολονότι είναι μέλος της 5μελούς επιτροπής παρακολούθησης του προγράμματος για τα αδέσποτα ενώ μπαίνει ο κάθε τυχάρπαστος εγκληματίας που ξυλοκοπά και καίει με βενζίνη δυο ζώα ;

6.Τι θέλουν να κρύψουν οι “φιλόζωες” και ο Δήμαρχος;

7.Γιατί ενοχλούνται από την κριτική του Φ.Ο.Σ για την παράνομη κατάσταση στο κυνοκομείο εξαπολύοντας μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του συλλόγου Φ.Ο.Σ.
Για να μπορούν ανενόχλητα να στοιβάζουν ζώα παραβιάζοντας κατάφωρα την νομοθεσία και κάθε έννοια ευζωίας εκεί;

8.Γιατί δεν παρεμβαίνει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Σερρών και ιδιαίτερα ο Προϊστάμενός της παρά τις τόσες καταγγελίες από Φ.Ο.Σ. και Π.Φ.Π.Ο. για το κυνοκομείο Σερρών;

Οκτώ ερωτήματα που ζητούν απάντηση άμεσα, τώρα. Ζητάμε την διενέργεια κατεπείγοντος ελέγχου βάσει του άρθρου 19 του νόμου 4039/12 – όπως τροποποιήθηκε με τον νόμο 4235/14 – από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Σερρών αλλά απευθυνόμαστε ιδιαίτερα και στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης και ζητάμε και την δική της παρέμβαση.

Πιο συγκεκριμένα ζητάμε ο έλεγχος να διενεργηθεί για τα παρακάτω θέματα:

1.Γιατί ένα κυνοκομείο 70 θέσεων στοιβάζει σαν τις μύγες 600 ή και περισσότερα ζώα;
2. Γίνονται επανεντάξεις με βάσει την νομοθεσία, πόσες, που, και ποια στοιχεία το αποδεικνύουν αυτό;
3. Αν όχι, γιατί δεν γίνονται;
4. Πόσα λεϊσμανιακά ζώα βρίσκονται μέσα στο κυνοκομείο, έχουν καρτέλες με τις εξετάσεις και τις θεραπείες που γίνονται και είναι αυτές οι ενδεδειγμένες;
5. Οι συνθήκες ευζωίας των 600 ζώων ποιες είναι; (Ρητορικό βέβαια το ερώτημα.)
6. Υιοθετούνται ζώα; Και που; Τι στοιχεία υπάρχουν για τις υιοθεσίες αυτές;
7. Με ποιο δικαίωμα σε ένα δημόσιο χώρο ο Δήμαρχος απαγορεύει δια ροπάλου σε φιλοζωικό σωματείο μέλος της 5μελούς να μπαίνει στο χώρο;
8. Πόσες ευθανασίες γίνονται το χρόνο, ποιοι τις αποφασίζουν και με τι αιτιολογικό; Υπάρχουν πρακτικά για τις ευθανασίες;

Ζητάμε επίσης την απομάκρυνση, ως ανεύθυνων και υπαίτιων για τον βασανιστικό θάνατο των δύο ζώων των “εθελοντριών” του Δήμου, που αντί να υπερασπιστούν την μνήμη των δύο αυτών άτυχων ζώων και να παραιτηθούν προσπαθούν να συγκαλύψουν το γεγονός.
Τις καλούμε δε να αλλάξουν και τον τίτλο του ψευδεπίγραφου συλλόγου τους σε: «Φίλοι του Δημάρχου Σερρών κατά των Ζώων».

Ζητάμε την τήρηση της νομοθεσίας και την είσοδο από αύριο των εθελοντών του Φ.Ο.Σ. στο χώρο του κυνοκομείου, ώστε να γίνει πραγματικά ένα καταφύγιο και όχι αποθήκη δύστυχων ψυχών. Ζητάμε την ποινική δίωξη όχι μόνο του φυσικού υπαίτιου για τον θάνατο των ζώων, «εθελοντή»/συμβασιούχου, αλλά και των ηθικών αυτουργών, ήτοι του Δημάρχου Σερρών Πέτρου Αγγελίδη, του εντεταλμένου δημοτικού σύμβουλου Χρήστου Γρηγοριάδη και των δύο “εθελοντριών”. Το δημοτικό κυνοκομείο δεν είναι τσιφλίκι κανενός. Άπλετο φως στους θανάτους των ζώων. Όχι συγκάλυψη. Και βέβαια περιμένουμε πως και πως και τις σχετικές μηνύσεις από κάθε ενδιαφερόμενο» καταλήγει η επιστολή της Π.Φ.Π.Ο.

Πηγή: zoosos.gr

Facebook Comments