Οι αγορές ξεκινούν με έντονη ενίσχυση του JPY μετά από την απογοήτευση της BoJ να προχωρήσει σε επιθετικά μέτρα νομισματικής χαλάρωσης.

Χθες, σε άρθρο μας, αναφέραμε ότι ο Kuroda θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη δυσπιστία των μελών της BoJ σε οποιαδήποτε νέα μέτρα νομισματικής χαλάρωσης και κάναμε λόγο για ένα συνδυαστικό πακέτο δημοσιονομικών μέτρων. Το πακέτο αυτό είχε εκτιμηθεί στα 20-30 τρισ. γεν και τελικά ανακοινώθηκε στα 6 τρισ. γεν με αποτέλεσμα ο Nikkei να δεχθεί ισχυρές πιέσεις και το JPY να σημειώσει και νέα άνοδο, αυξάνοντας τις πιθανότητες η πρόσφατη άνοδος να έχει ολοκληρωθεί. Πλέον, μετά από αυτές τις εξελίξεις, φουντώνουν οι φήμες για αντικατάσταση του Ιάπωνα ΥΠΟΙΚ. Στην Αγγλία, τα τελευταία μακροοικονομικά στοιχεία έχουν βοηθήσει στη γρήγορη αλλαγή πλεύσης από τα μέλη της κεντρικής τράπεζας και πλέον όλο και περισσότεροι δείχνουν να στηρίζουν τη λήψη νέων μέτρων νομισματικής χαλάρωσης. Το ερώτημα που παραμένει είναι αν τα μέτρα αυτά θα είναι σταδιακά ή επιθετικά.

  • Νέες μειώσεις επιτοκίων ετοιμάζει η PBoC στην Κίνα.
  • Με απώλειες έκλεισαν οι αγορές στην Ασία, λόγω της ανόδου του JPY.
  • Ο Weale της ΒΟΕ, δήλωσε ότι τα πρόσφατα στοιχεία για τους δείκτες PMI, θα έχουν σημαντικό ρόλο στην απόφαση για τα επιτόκια.
  • Σύμφωνα με τον Weale, αν η βρετανική οικονομία οδεύει προς ύφεση, τότε ακόμα και ένα QE δεν θα ανακόψει αυτή την πορεία.

Ανάλυση αγοράς

GBPJPY – Άνοιγμα: 139,43 Υψηλό: 140,11 Χαμηλό: 138,74 Κλείσιμο: 138,96

26 07 16 gbpjpy

 

 

 

 

 

 

Η ισοτιμία δέχθηκε πιέσεις μετά από τις αποφάσεις της ιαπωνικής κυβέρνησης για το πακέτο δημοσιονομικών μέτρων και όλα δείχνουν ότι έχουμε και νέα κορύφωση. Οι σημερινές απώλειες συνδυάζουν τη δυναμική του JPY λόγω της απογοητευτικής απόφασης και την εν δυνάμει αποδυνάμωση του GBP λόγω της επερχόμενης μείωσης επιτοκίων από τη ΒΟΕ. Ο βασικός στόχος για την ισοτιμία παραμένει η δοκιμασία των χαμηλών στα 129,90 που σημαίνει ότι οι traders έχουν πολύ δρόμο για τοποθετήσεις. Αποφεύγουμε κάθε ανοδική αντίδραση καθώς εκτιμούμε ότι οι πιέσεις θα είναι ιδιαίτερα έντονες το επόμενο χρονικό διάστημα. Όλες οι τεχνικές ενδείξεις, υποστηρίζουν τη νέα πτωτική κίνηση.

Στηρίξεις         Αντιστάσεις

136,45             137,10
136,00             137,80
135,40             138,60
134,85             139,50

Facebook Comments