Σε νέο πολιτικό κυκλώνα βρίσκεται εγκλωβισμένη τις τελευταίες ώρες η συγκυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων, που βλέπει την τροπολογία-πρόκληση μέσω της οποίας καταργούνται οι περιορισμοί των δαπανών στις αποστολές πρωθυπουργού και υπουργών να προκαλεί την έντονη αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, με επίκεντρο την παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στην Πάρο για τα εγκαίνια του νέου αεροδρομίου.

Μπροστά στο σάλο που προκάλεσε η ψήφιση της συγκεκριμένης τροπολογίας, το Μέγαρο Μαξίμου επιστράτευσε τις γνώριμες για το modus vivendi του απαντήσεις, μέσω σημειωμάτων. Ωστόσο, το κεντρικό στρατηγείο της συγκυβέρνησης το μόνο που αρκέστηκε να κάνει ήταν να επιτεθεί στη Νέα Δημοκρατία, χωρίς να πει … λέξη για την ταμπακέρα και την κατάργηση του πλαφόν για τα έξοδα των συνοδών στις κυβερνητικές αποστολές.

Στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, από την πλευρά τους, συνέδεσαν την … επείγουσα ρύθμιση με την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο νησί των Κυκλάδων, καταγγέλλοντας, παράλληλα, πως στο ταξίδι θα μετέχουν ούτε λίγο ούτε πολύ 54 άτομα. «Ο Αλέξης Τσίπρας πάει στην Πάρο για εγκαίνια και παίρνει μαζί του 54 άτομα, για 3 μέρες δωρεάν. Περνάνε τώρα τροπολογία για να τα πληρώσουμε εμείς », έγραψε, για παράδειγμα, όταν το θέμα … έσκασε στο Κοινοβούλιο ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αδωνις Γεωργιάδης. Όσο οι ώρες, μάλιστα, κυλούσαν, η αντιπολίτευση εξαπέλυε πυρ ομαδόν.

Η λεωφόρος Συγγρού διαμήνυσε πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα καταργήσει την τροπολογία της «δωρεάν αναψυχής», όπως τη χαρακτήρισε. Ενδεικτική ήταν και η τοποθέτηση του υπεύθυνου τομεάρχη Οικονομικών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιάννη Κουτσούκου, που έκανε λόγο για «χρυσή κάρτα απεριορίστων διαδρομών και διαμονών, άνευ πιστωτικού ορίου». Ωστόσο, το Μέγαρο Μαξίμου συνέχιζε να κωφεύει, όσον αφορά σε αυτή καθαυτή τη ρύθμιση.

Η κυβέρνηση, μέσω κύκλων της, το μόνο που αρκέστηκε να πράξει ήταν να απαντήσει στις καταγγελίες για την αποστολή των 54 στελεχών της και την τριήμερη διαμονή στην Πάρο, κάνοντας, μεταξύ άλλων, λόγο για «κρεσέντο προπαγάνδας, ψεμάτων και λαϊκισμού». Πέραν τούτου και για το διά ταύτα της τροπολογίας … μηδέν. «Η ολιγομελής κυβερνητική αντιπροσωπία θα μεταβεί και θα επιστρέψει αυθημερόν και μάλιστα χωρίς επιβάρυνση των δημοσίων εξόδων, αφού την ειδική πτήση χορηγεί η Aegean», υποστήριξαν πηγές του Μαξίμου.

«Λυπούμαστε που χαλάσαμε στον πρωθυπουργό και την κουστωδία του το τριήμερο στην Πάρο. Ας μην ανησυχούν όμως. Πολύ σύντομα η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου θα είναι σε μόνιμες διακοπές. Όμως τότε δεν θα καλύπτονται από την τροπολογία της δωρεάν αναψυχής, την οποία η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα καταργήσει », τόνισε, σε ανακοίνωσή της, η αξιωματική αντιπολίτευση. Για μία κυβέρνηση που «προκαλεί μία κοινωνία που στενάζει», έκανε λόγο ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κ. Κουτσούκος. «Αποκαλύψαμε και στηλιτεύσαμε στη Βουλή την κυβερνητική μεθόδευση προκειμένου να περάσει στα« κρυφά »στη λήξη της συνεδρίασης η απαράδεκτη τροπολογία για« χρυσή κάρτα απεριορίστων διαδρομών και διαμονών, άνευ πιστωτικού ορίου »για ομαδικές αποστολές του πρωθυπουργού και των υπουργών του.

Σήμερα που «βοά ο τόπος», καθώς την ώρα που η κοινωνία στενάζει και η κυβέρνηση την προκαλεί, δεν αισθάνονται άραγε την ανάγκη εκτός από τα μη χαρτί έστω μιας διoρθωτικής κίνησης, προκειμένου να προστατέψουν το κύρος και τις λειτουργίες των κορυφαίων θεσμών της χώρας; Εμείς πάντως αυταπάτες για τη μετάλλαξή τους δεν έχουμε, αυτοί φαίνεται να μην αντιλαμβάνονται ότι το αποδεικνύουν καθημερινά με τέτοιες πρακτικές », σημείωσε, ενώ ιδιαίτερα οξύς ήταν ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς.

«Είναι στενάχωρο να βλέπεις μια κυβέρνηση καλοκαιριάτικα να περνάει νόμους μόνο και μόνο για να βάλει την κουστωδία του πρωθυπουργού σε πεντάστερο ξενοδοχείο στην Πάρο. Βέβαια, είπα Πάρο, θα σας έλεγα λοιπόν, αγαπητοί της αυλής του πρωθυπουργού, να πάτε και στην Αντίπαρο απέναντι, είναι ωραία. Αλλά τι λέω, εκεί δεν έχει πεντάστερα », σχολίασε.

Facebook Comments