Φως στην άκρη του ελληνικού τούνελ βλέπει, σε ανταπόκρισή που φιλοξενεί σήμερα, η βελγική εφημερίδα De Tijd υπό τον τίτλο «Η Ελλάδα αρχίζει σιγά-σιγά να ορθοποδεί».

Παρά την ύφεση στην οποία έχει βυθιστεί η ελληνική οικονομία, για έκτη συνεχή χρονιά, υπάρχουν αρκετές θετικές ενδείξεις ότι η κατάσταση βαίνει βελτιούμενη, παρατηρεί η εφημερίδα.

Ειδικότερα, επισημαίνεται ότι μετά από μία περίοδο σχετικής ηρεμίας, η Ελλάδα βρέθηκε εκ νέου στο επίκεντρο της διεθνούς ειδησεογραφίας τις τελευταίες εβδομάδες. Και οι ειδήσεις ήταν κάθε άλλο παρά θετικές, συμπληρώνει η De Tijd.

Όπως εξηγεί, με το αιφνιδιαστικό «λουκέτο» που έβαλε ο πρωθυπουργός, Αντ. Σαμαράς, στη δημόσια ραδιοτηλεόραση προκάλεσε συνθήκες βαθιάς κρίσης για την κυβέρνησή του, η οποία κλυδωνίστηκε επικίνδυνα με την αποχώρηση τού ενός από τους τρεις κυβερνητικούς εταίρους. Παρόλα αυτά, σημειώνει, ακόμα και η Γερμανία αναγνωρίζει, πλέον, ότι δεν είναι όλα «μαύρα κι άραχνα» στην Ελλάδα. Ειδικοί προβλέπουν ότι το ελληνικό ΑΕΠ θα παρουσιάσει αύξηση δύο ποσοστιαίων μονάδων το 2014 και το 2015, ενώ οι ανησυχίες για το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από τη ζώνη του ευρώ έχουν πλέον καταλαγιάσει.

Facebook Comments