Το κόστος για τις τράπεζες που θα θελήσουν να εγκαταλείψουν την Αγγλία, μετά από την απόφαση για Brexit, υπολογίζεται σε 50.000 στερλίνες ανά εργαζόμενο, σύμφωνα με έρευνα της Synechron.

Στο κόστος αυτό περιλαμβάνεται η μετακίνηση του προσωπικού, οι προσλήψεις αλλά και οι απολύσεις και το κόστος διαμόρφωσης γραφείων σε μια νέα χώρα με τις πιθανότερες να είναι το Άμστερνταμ, το Δουβλίνο, το Παρίσι ή η Φρανκφούρτη.

Στελέχη από τη Citigroup, τη Goldman Sachs και την HSBC έχουν δηλώσει ότι θα πρέπει να μετεγκαταστήσουν τους εργαζόμενους σε χώρα εντός της ΕΕ για να διατηρήσουν αμετάβλητες τις εργασίες τους. Ο Jamie Dimon προειδοποίησε ότι 4.000 στελέχη θα πρέπει να φύγουν από την Αγγλία, κάτι που θα κόστιζε στην τράπεζα περισσότερα από 200 εκατ. στερλίνες.

Ένα ακόμα θέμα είναι και το λεγόμενο passport που δίνει ελεύθερη πρόσβαση σε κάθε χώρα της Ευρωζώνης με τις τράπεζες να διατηρούν μόνο ολιγάριθμα γραφεία σε μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και όλο το προσωπικό τους στο Λονδίνο. Αυτό πλέον θα πρέπει να αλλάξει, αν και πάντοτε υπάρχει το περιθώριο της διαπραγμάτευσης στο οποίο οι Βρετανοί είναι εξαιρετικοί.

Facebook Comments