Απώλειες για τις ασιατικές αγορές μετά και από τις ισχυρές απώλειες που καταγράφηκαν στη Wall Street, στην οποία παρατηρούμε μια στρεβλή εικόνα, καθώς ο S&P 500 χθες ξεκίνησε να δέχεται ισχυρές πιέσεις, την ώρα που ο Dow Jones έχει ήδη καταγράψει επτά συνεχόμενα πτωτικές συνεδριάσεις.

Η επιδείνωση του επενδυτικού συναισθήματος, προκλήθηκε τόσο από τη νέα έντονη ενίσχυση του JPY όσο και από τη συνεχιζόμενη πτώση των τιμών του πετρελαίου, το οποίο βρέθηκε κάτω από τα $40,00. Όλα δείχνουν ότι η μεταβλητότητα έχει βρεθεί στα χαμηλότερα επίπεδά της και το επόμενο χρονικό διάστημα είναι εξαιρετικά πιθανό να ακολουθήσει μια ανοδική πορεία η οποία θα έχει σαν αποτέλεσμα την κατακόρυφη αύξηση των διακυμάνσεων. Ισχυρές απώλειες κατέγραψαν και οι κινεζικές αγορές ενώ η BoJ, ανακοίνωσε τα πρακτικά της συνεδρίασης του Ιουνίου, τα οποία και δεν θα σχολιάσουμε καθώς αφορούν δυο συνεδριάσεις πριν.

  • Οι πρώτες εκτιμήσεις για το βρετανικό ΑΕΠ δείχνουν -0,2% για το τρίτο τρίμηνο και 1,7% αντί για 2,0% για το 2016.
  • Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η βρετανική εφημερίδα Times, μια μείωση επιτοκίων από τη ΒΟΕ αύριο, θα έχει μικρό οικονομικό αντίκτυπο.
  • Ο Lockhart της Fed εκτιμά ότι θα υπάρξει αύξηση επιτοκίων σε κάποια από τις επόμενες συνεδριάσεις της Fed.
  • Σε περίπτωση ανασχηματισμού, ο Aso θα παραμείνει ΥΠΟΙΚ.
  • Οι σχέσεις κυβέρνησης και BoJ έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο από το 2013 και ύστερα.
  • Οι δείκτες μεταποίησης ISM και τα στοιχεία της ADP για την απασχόληση, είναι οι σημαντικότερες μακροοικονομικές ειδήσεις για την αμερικανική οικονομία.

Ανάλυση αγοράς

Dow Jones – Άνοιγμα: 18.337 Υψηλό: 18.372 Χαμηλό: 18.168 Κλείσιμο: 18.249

03 08 16 dow

Ο αμερικανικός δείκτης καταγράφει επτά συνεχόμενα πτωτικές συνεδριάσεις και όλα δείχνουν ότι οι απώλειες θα συνεχιστούν με τον πρώτο στόχο να είναι στις 18.030 μονάδες και το δεύτερο στόχο να είναι στις 17.556 μονάδες. Η διαδικασία κορύφωσης δεν είναι όσο επιθετική θα περιμέναμε, ιδιαίτερα μετά από το παρατεταμένο ανοδικό ράλι και αυτό έχει τη δική του σημασία. Οι τεχνικές ενδείξεις ROC, Vol. δεν έχουν αντιδράσει και κυρίως ο ROC δεν υποστηρίζει αυτή την πτώση. Αυτό όμως δεν είναι απαραίτητα αρνητικό, καθώς έχει αρχίσει να εμφανίζει σημαντικές ενδείξεις σύγκλισης και στις επόμενες συνεδριάσεις θα μπορούσε να προκαλέσει πολύ ισχυρότερες πιέσεις. Θεωρούμε ότι οι πωλήσεις είναι η καλύτερη στρατηγική και θα χρησιμοποιήσουμε πιθανή αντίδραση προς τις 18.315 μονάδες για νέες τοποθετήσεις πώλησης.

Στηρίξεις     Αντιστάσεις

18.155         18.315
18.035         18.420
17.850         18.570
17.610         18.700

Facebook Comments