Επένδυση ύψους 2 δισ. δολαρίων στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των ελληνικών τραπεζών, φέρεται να εξετάζει η PCP Capital Partners LLP , σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal που επικαλείται πηγές με γνώση του θέματος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η PCP με επικεφαλής την Amanda Staveley, γνωστή για τους στενούς  δεσμούς της με τους επενδυτές του Κόλπου, έχει στόχο να ηγηθεί της ανακεφαλαιοποίησης της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας, η οποία στη συνέχεια θα χρησιμοποιηθεί ως “όχημα” για την αγορά assets που θα θέλουν να πουλήσουν κατά το επόμενο  έτος οι υπόλοιπες ελληνικές τράπεζες.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η είσοδος της PCP στην ελληνική αγορά στηρίζεται και από κρατικούς επενδυτές.

Το διεθνές πρακτορείο δεν κατάφερε να επικοινωνήσει με την Παγκρήτια Τράπεζα για επιβεβαίωση της είδησης.

Όπως αποκαλύπτει η πηγή στην WSJ, η κα Staveley, που έγινε ευρέως γνωστή από τον ρόλο που διαδραμάτισε στην επένδυση 4,57 δις. δολαρίων του Abu Dhabi στην βρετανική Barclay’s κατά την κορύφωση της χρηματοπιστωτικής κρίσης, έχει ήδη στήσει μια διοικητική ομάδα στην Ελλάδα. Η PCP θα συνεργαστεί με τοπικές ομάδες για την αγορά ή αναδιάρθρωση χρέους. Το fund θα εξετάσει επίσης το ενδεχόμενο εξαγοράς ελληνικών επιχειρήσεων.

Facebook Comments