Σχέδιο επαναλειτουργίας του τηλεοπτικού σταθμού ALTER παρουσίασε την Πέμπτη ο Γιώργος Κουρής στους εργαζόμενους, με κοινοποίηση στην ΕΣΗΕΑ.

Το σχέδιο προβλέπει συνολικό προσωπικό (Δημοσιογράφοι, Τεχνικοί, Διοικητικοί) έως 300 άτομα με μηνιαίες μεικτές αποδοχές 800 ευρώ. Οι εργαζόμενοι κλήθηκαν να παρευρεθούν στο κανάλι, το οποίο βέβαια εξακολουθεί να βρίσκεται υπό κατάληψη και σήμερα θα αποφασίσουν για την απάντηση που θα δώσουν στον ALTER.

Πιο αναλυτικά, το σχέδιο που κατατέθηκε, προβλέπει πως πριν από την επαναλειτουργία θα καταβληθούν 2 εκατ. ευρώ στους 450 εργαζομένους του ALTER, ποσό από το οποίο θα λάβουν bonus οι 150 που θα αποχωρήσουν οικειοθελώς.

Όσο για την μισθοδοσία όταν ξανανοίξει ο σταθμός, τις αποζημιώσεις και τα δεδουλευμένα που οφείλονται, θα καταβληθούν στους εργαζομένους από τα μηνιαία έσοδα του σταθμού.

Ο κ. Κουρής, στην πρόταση που κατέθεσε γραπτώς στους εργαζόμενους επέρριψε την αποκλειστική ευθύνη για την όλη κατάσταση στον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο, Κώστα Γιαννίκο.

Παράλληλα ζήτησε να αποδεχθούν εγγράφως οι εργαζόμενοι το σχέδιο, καθώς επισημαίνει ότι μόνο έτσι θα μπορέσει να συγκεντρώσει τα δύο εκατομμύρια ευρώ «δανειζόμενος ή συνεργαζόμενος με υποψηφίους επενδυτές».

Υπενθυμίζουμε πως εργαζόμενοι είχαν καταθέσει αίτηση πτώχευσης, η οποία εκδικάστηκε στις αρχές Απριλίου, αλλά  η απόφαση δεν έχει εκδοθεί.

Facebook Comments