Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ενδέχεται αυτή την εβδομάδα να αναθεωρήσει προς τα κάτω την πρόβλεψή του για την παγκόσμια ανάπτυξη εξαιτίας της κατάστασης στις αναδυόμενες χώρες, δήλωσε σήμερα η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, μιλώντας σε οικονομικό συνέδριο.

Είχαμε μια πρόβλεψη για ανάπτυξη περίπου 3,3%”, δήλωσε η Λαγκάρντ αναφερόμενη στην πρόβλεψη του ΔΝΤ για το 2013. “Όμως φοβάμαι ότι, αν σκεφτούμε αυτό που βλέπουμε τώρα ιδιαίτερα σε αναδυόμενες χώρες -όχι στις αναπτυσσόμενες χώρες και στις χώρες χαμηλού εισόδηματος, αλλά στις αναδυόμενες χώρες- φοβάμαι ότι μπορεί να είμαστε ελαφρώς κάτω απ αυτό”, δήλωσε μιλώντας στο συνέδριο οικονομολόγων που διεξάγεται στην Εξ-αν-Προβάνς, στη νότια Γαλλία.

Η Λαγκάρντ πρόσθεσε ότι δεν θα δώσει συγκεκριμένους αριθμούς επειδή το ΔΝΤ θα δημοσιεύσει επισήμως τα δεδομένα αυτή την εβδομάδα.

Το ΔΝΤ είχε μειώσει την πρόβλεψή του για την παγκόσμια ανάπτυξη κατά το 2013 σε 3,3% τον Απρίλιο, αναθεωρώντας προς τα κάτω την πρόβλεψή του για 3,5% την οποία είχε ανακοινώσει τον Ιανουάριο.
 

Facebook Comments