Οι διακυμάνσεις δεν λείπουν από το Χ.Α., που σημαίνει ότι ο χαμηλός τζίρος και η πειστική προς το καλύτερο ειδησεογραφία αποτελούν τροχοπέδη για κίνηση του δείκτη σε υψηλότερα επίπεδα. Χωρίς αξιόλογες συναλλαγές και με τον κίνδυνο η ανοδική αντίδραση που βγήκε στο ξεκίνημα να μετατραπεί σε πτωτική, οι επενδυτές ποντάρουν στην αλλαγή τάσης στο Χ.Α. για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση.

Ο γενικός δείκτης κινείται πάνω από τις 850 μονάδες, επίπεδα τα οποία έχει να δει πριν από μία εβδομάδα, με τους επενδυτές, όσοι τέλος πάντων είναι αυτοί, σε ένα συναλλακτικό περιβάλλον 5,5 εκατ. ευρώ,  να προσβλέπουν σε συμφωνία με την τρόικα και «τζόγο» κατά τη διαδικασία πώλησης του Τ.Τ.

Ειδικά ως προς το τελευταίο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο παιχνίδι μπαίνει και η Τράπεζα Πειραιώς, εκτός από το δεδομένο ενδιαφέρον της ΕΤΕ και της Alpha ή της Eurobank, που ενεργεί κατόπιν εντολών του ΤΧΣ, που αποτελεί τον βασικό της μέτοχο. Σχετικά με τις διαπραγματεύσεις που διεξάγει η ελληνική κυβέρνηση με την τρόικα, άπαντες βλέπουν συμφωνία στο Eurogroup, αν και το μοναδικό μελανό σημείο είναι ότι η δόση των 8,1 δις. ευρώ θα καταβληθεί τμηματικά σε τέσσερις δόσεις, κάτι που αναμένεται να προκαλέσει ασφυξία στην ελληνική οικονομία.

Σε κάθε περίπτωση επιχειρείται να στηθεί ένα αισιόδοξο σκηνικό, όσο κι αν η σκιά στη συμφωνία του ΤΑΙΠΕΔ με την Emma Delta για τον ΟΠΑΠ πέφτει βαριά στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων και ευρύτερα της πολιτικής μεταρρυθμίσεων που θέλει να πλασάρει η κυβέρνηση. Η Εθνική καταγράφει κέρδη πάνω από 5%, στα 2,32 ευρώ, αλλά το warrant παραμένει στο «κόκκινο», στα 0,80 ευρώ και απώλειες 3,59%, κάτω από 15 ενισχύεται η Alpha, στα 0,429 ευρώ και πτώση για το warrant 2,62%, στα 0,69 ευρώ και κέρδη 2,64% για την Πειραιώς, στα 0,934 ευρώ, με το warrant να υποχωρεί κατά 2,8%.  Κέρδη σχεδόν κατά 3% για τον Μυτιληναίο, στα 4,59 ευρώ, ενώ ήπιες είναι οι διακυμάνσεις σε Ιντραλότ, ΕΧΑΕ, ΔΕΗ και Motor Oil. Στον αντίποδα, πωλητές βγαίνουν στην ΕΥΔΑΠ, τα Folli, ΤΗΝ Jumbo, την ΜΕΤΚΑ και την δεικτοβαρή Coca Cola.

 

ΧΣ

Facebook Comments