Μικρή «παύση» σημειώνεται σήμερα στο ράλι του δολαρίου εν μέσω της ανόδου των κεφαλαιαγορών κι ενώ η Τρόικα έκανε λόγο για συμφωνία στις απαιτούμενες πολιτικές προκειμένου να παραμείνει σε σωστή τροχιά το πρόγραμμα της Ελλάδας. Παρ’ όλα αυτά, δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα αν το Eurogroup θα εγκρίνει σήμερα τη δόση των 8,1 δισ. ευρώ .

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Τρόικας, οι μακροοικονομικές προοπτικές της Ελλάδας παραμένουν αβέβαιες, ενώ παρά την πρόοδο που έχει επιτευχθεί ως προς την πορεία των μεταρρυθμίσεων, κάποιοι τομείς έχουν μείνει πίσω.

Η ισοτιμία EURUSD ενισχύθηκε σήμερα πάνω από το 1,2850. Στις οικονομικές ανακοινώσεις της ημέρας, το πλεόνασμα εμπορικού ισοζυγίου στη Γερμανία διαμορφώθηκε το Μάιο στα 14,1 δισ. ευρώ, χαμηλότερα από την πρόβλεψη των 17,5 δισ. ευρώ, ενώ η βιομηχανική παραγωγή για τον ίδιο μήνα υποχώρησε κατά -1,0% σε μηνιαία βάση έναντι εκτίμησης για -0,5%.

Το δολάριο σταθεροποιείται μετά τα υψηλά 3 ετών που σημείωσε την περασμένη Παρασκευή μετά τις καλύτερες των εκτιμήσεων θέσεις απασχόλησης NFP στις ΗΠΑ. Αυτή την εβδομάδα, η προσοχή των επενδυτών θα στραφεί στην κατάθεση του Ben Bernanke στο αμερικανικό Κογκρέσο και στην ανακοίνωση των πρακτικών της προηγούμενης συνεδρίασης της FOMC.

Τέλος, η στερλίνα επιχειρεί να ανακτήσει το επίπεδο των 1,4900 δολαρίων τη στιγμή που δύο τράπεζες αναβαθμίζουν την πρόβλεψή τους για την ανάπτυξη της βρετανικής οικονομίας το 2013. Ειδικότερα, η Barclays αναμένει ανάπτυξη στο 1,1% από το 0,9%, ενώ η JP Morgan αναμένει το βρετανικό ΑΕΠ στο 1,6% από το 1,2% προηγούμενης πρόβλεψης.

Facebook Comments