Το Χ.Α. βυθίζεται περαιτέρω και η χθεσινή ανοδική συνεδρίαση ήταν ένα διάλειμμα, αφού σήμερα, τη στιγμή που τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινούνται στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο του 2008, η αγορά μας και πάλι υποχωρεί.

Πρόκειται για απώλειες που έχουν να κάνουν με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, τα αποτελέσματα εισηγμένων, όπως της Motor Oil, που δεν ικανοποίησαν τους αναλυτές, αφού διαμορφώθηκαν κάτω από τις προβλέψεις, αλλά και από την ανησυχία ότι κάτι δεν πάει καλά στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Και όχι μόνο αυτό, αλλά υπάρχει ένα σοβαρό ενδεχόμενο η Ελλάδα να χρειαστεί πρόσθετη βοήθεια άλλων 2 δις. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των Κυπριακών τραπεζών. 

Απώλειες  πάνω από 4% για την Motor Oil, που υποχωρεί στα 8,46 ευρώ. Πωλητές βγαίνουν στην Alpha, στα 0,77ευρώ και στην Εθνική, που υποχωρεί στα 0,76 ευρώ. Ίδια εικόνα και για την Πειραιώς που έχασε τα 20 λεπτά, με την Eurobank στα 0,308 ευρώ. 
Από εκεί και πέρα το βραχυπρόθεσμο trading  δίνει και παίρνει σε χαρτιά, όπως η Τέρνα Ενεργειακή, ο Τιτάνας, η Ιντραλότ, η ΔΕΗ, η ΕΧΑΕ. Μικρά περιθώρια ανόδου παρατηρούνται στον ΟΛΠ, τον ΟΤΕ, τα ΕΛΠΕ και την Frigoglass.

Οι συναλλαγές παραμένουν υποτονικές λίγο πάνω από τα 22 εκατ. ευρώ. Κατά τα άλλα, από την ερχόμενη εβδομάδα τίθενται σε ισχύ οι νέοι δείκτες του οίκου FTSE στους οποίους έχουν υποβιβαστεί ο ΟΠΑΠ και η ΔΕΗ.

Σημειωτέον, ότι από το ΤΑΙΠΕΔ επιβεβαιώνεται  ότι θα δοθεί παράταση στους διαγωνισμούς της ΔΕΠΑ και του ΟΠΑΠ, περίπου μίας εβδομάδας, μετά την αλλαγή στη διοίκηση του Ταμείου

Facebook Comments