Oι Γερμανοί εξασφάλισαν ότι μέχρι τέλος του χρόνου δεν θα γίνουν εκλογές στην Ελλάδα! Τη διαπίστωση αυτή κάνουν Έλληνες διαχειριστές, προσπαθώντας να εξηγήσουν το… κούρεμα της δόσης των 8,1 δις. ευρώ, που τελικά θα γίνει 6,8 δις. ευρώ και αυτά σε… υποδόσεις και τα σφιχτά χρονοδιαγράμματα προκειμένου να προχωρήσουν οι διαρθρωτικές αλλαγές.

Με τη διοχέτευση κεφαλαίων με το σταγονόμετρο, οι Γερμανοί που έχουν το πάνω χέρι στην Κομισιόν και στην παρακολούθηση του Ελληνικού προγράμματος, οι Γερμανοί έχουν αφενός το κεφάλι τους ήσυχο μέχρι τις δικές τους εκλογές, κάτι το οποίο παρατηρεί σε έκθεσή της σήμερα και η Citigroup και αφετέρου αφοπλίζει την Ελληνική κυβέρνηση, αφού μη έχοντας διαθέσιμα κεφάλαια, δύσκολα ο πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς θα αποτολμήσει εκλογές, όπως παρά λίγο να γίνει τον Ιούνιο με αιχμή την ΕΡΤ.

Υπό αυτά τα δεδομένα, η Γερμανία και κατ’ επέκταση οι δανειστές θέλουν από την Ελλάδα να βάλει τα δυνατά της και να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις τώρα, πριν από τον Σεπτέμβριο που κάθε…  κατεργάρης επιστρέφει στον πάγκο του και η νεκρή περίοδος των καλοκαιρινών διακοπών θα έχει παρέλθει.

ΧΣ

Facebook Comments