Χωρίς κατεύθυνση για τους βασικούς δείκτες ολοκληρώθηκε η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας στην Ασία, με τον όγκο συναλλαγών να παραμένει περιορισμένος και με τον Nikkei να κινείται ανοδικά εξαιτίας των dovish σχολίων του Kuroda, για το μέλλον της νομισματικής πολιτικής στην Ιαπωνία.

Σχόλια είχαμε και από στελέχη της Fed, με την Fischer να δηλώνει ότι η αμερικανική οικονομία βρίσκεται πολύ κοντά στην εκπλήρωση και των δυο στόχων που έχει θέσει, τόσο για τον πληθωρισμό όσο και για την απασχόληση. Στην Αγγλία, αναλυτές εκτιμούν ότι η βρετανική κυβέρνηση θα πρέπει να διοχετεύσει δισεκατομμύρια στερλίνες στην οικονομία, προκειμένου να αποφευχθεί μια ύφεση, ενώ ήδη προβλέπουν ότι το έλλειμμα θα αυξηθεί κατά 25 δισ. στερλίνες. Τέλος, αυξάνονται οι πιέσεις από Ευρωσκεπτικιστές για τη γρήγορη αποχώρηση της Αγγλίας από την Ευρωζώνη.

  • Πτώση 1,0% για τις τιμές κατοικιών το 2017 στην Αγγλία και άνοδος 2,0% το 2018, προβλέπει η Countrywide.
  • Το Ιράκ αναμένεται να αυξήσει τις εξαγωγές πετρελαίου κατά 5,0% εντός των επομένων ημερών.
  • Σύμφωνα με άρθρο του Hilsenrath της Fed, κατά το συνέδριο του Jackson Hole, αναμένεται να επιβεβαιωθεί ότι τα μη συμβατικά μέτρα νομισματικής πολιτικής, θα είναι η “νέα κανονικότητα”.

Ανάλυση αγοράς

USDJPY – Άνοιγμα: 99,86 Υψηλό: 100,44 Χαμηλό: 99,86 Κλείσιμο: 100,21

22 08 16 usdjpy

Η ισοτιμία έχει διαμορφώσει ισχυρή στήριξη με τα επίπεδα των 99,85 γεν να έχουν δοκιμαστεί επιτυχημένα, τρεις φορές και πλέον κινείται ανοδικά μετά και από τις νέες dovish δηλώσεις του Kuroda. Οι τεχνικές ενδείξεις ROC, Vol. βρίσκονται σε εξαιρετικά επίπεδα και δείχνουν ότι μια έντονα ανοδική κίνηση βρίσκεται προ των πυλών με τον πρώτο στόχο να είναι στα 103,40. Βραχυπρόθεσμα θα τοποθετηθούμε με θέσεις αγοράς με την ανοδική κίνηση να ακυρώνεται μόνο με διάσπαση κάτω από την ισχυρή στήριξη την οποία προαναφέραμε. Με το επενδυτικό κλίμα να παραμένει θετικό και με τη Fed να αναμένεται να διατηρήσει μια hawkish γραμμή, οι πιθανότητες μιας ανοδικής κίνησης είναι σημαντικά αυξημένες. Η ισοτιμία διατηρείται εντός πτωτικού καναλιού.

Στηρίξεις         Αντιστάσεις

100,55             101,15
100,25             101,80
99,80               102,30
99,45               102,65

Facebook Comments