Ελάχιστες είναι οι οικονομικές ανακοινώσεις και οι δηλώσεις αξιωματούχων με αποτέλεσμα οι traders συναλλάγματος να περιμένουν τα πρακτικά της Fed και την ομιλία Bernanke…

Το δολάριο βρέθηκε να υποχωρεί έναντι των βασικών νομισμάτων κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης των ευρωπαϊκών αγορών, ενώ υποχώρησε άνω του 1% σε σχέση με το γεν. Η πτώση του αμερικανικού νομίσματος έρχεται εν αναμονή τη σημερινής ανακοίνωσης των πρακτικών της προηγούμενης συνεδρίασης της FOMC και της προγραμματισμένης ομιλίας του Ben Bernanke το βράδυ με τους traders του δολαρίου να ανησυχούν για πιθανές νέες δηλώσεις αναφορικά με τη μείωση του προγράμματος στήριξης QE.

Στη Γερμανία, ο ετήσιος πληθωρισμός επιβεβαιώθηκε στο 1,8% τον Ιούνιο, υψηλότερα από το 1,6% του πληθωρισμού σε ολόκληρη την Ευρωζώνη. Η μεταποιητική παραγωγή στη Γαλλία υποχώρησε κατά 1,1% το Μάιο και ελάχιστα πάνω από τις εκτιμήσεις, ενώ η βιομηχανική παραγωγή στην Ιταλία ανακοινώθηκε για το Μάιο στο 0,1%, λίγο κάτω από τις προσδοκίες της αγοράς. Ωστόσο, καμία ανακοίνωση δεν επηρέασε σημαντικά την αγορά συναλλάγματος.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης διαμορφώθηκε τον Ιούνιο στις 44,3 μονάδες έναντι εκτιμήσεων για 45,6 μονάδες. Το γεν διαπραγματεύεται σε υψηλότερα επίπεδα έναντι του δολαρίου μετά τα αδύναμα στοιχεία εμπορικού ισοζυγίου στην Κίνα. Η ισοτιμία USD/JPY βρέθηκε να υποχωρεί κάτω από το επίπεδο των 100,00 γεν, επίπεδο στο οποίο μπορεί να συναντήσει αντίσταση. Πιθανή στήριξη στην ανοδική γραμμή τάσης που ακολουθεί από τον Φεβρουάριο στα 97,50 γεν.

Facebook Comments