Iσχυρές απώλειες άνω του 2,5%, στις 813 μονάδες, καταγράφει ο γενικός δείκτης του Χ.Α., σε μία συνεδρίαση που κυριαρχεί η απαισιοδοξία και η μιζέρια.

Το αλαλούμ που επικρατεί αναφορικά με την πώληση του Τ.Τ., διαδικασία η οποία έχει μπλοκάρει και την πώληση της Proton, σε συνδυασμό με τις απολύσεις που έρχονται στο Δημόσιο, τις υποβαθμίσεις των ομολόγων από τους ξένους, την «κουρεμένη» δόση, το χρηματοδοτικό κενό της χώρας μετά το φθινόπωρο, τα ανοίγματα του ΕΟΠΥΥ, το υψηλό έλλειμμα και τις δυσοίωνες προβλέψεις για την ύφεση φέτος, προκαλούν ένα εκρηκτικό μίγμα στην αγορά.

Οι επενδυτές απέχουν και οι όποιες κινήσεις αφορούν σε ρευστοποιήσεις μετοχών κυρίως του 25άρη. Η μείωση της έκθεσης στην Ελλάδα είναι γεγονός αφού, το θέμα εξόδου από το ευρώ συντηρείται από τον ξένο Τύπο, όπως από τη Wall Street Journal, καλώντας την τρόικα να συναινέσει σε ένα ακόμα γενναίο κούρεμα του χρέους, αυτή τη φορά του Δημόσιου τομέα, για να μη συμβεί το απευκταίο…

Στο «κόκκινο» πέρασε ακόμα και η μετοχή της Jumbo, η οποία ανακοίνωσε ρεκόρ τζίρου για τη χρήση 2012 – 2013. Η μετοχή μένει στάσιμη στα 7,40 ευρώ.

Από εκεί και πέρα ισχυρές απώλειες γράφει η MIG, άνω του 5%, ενώ άνω του 5% υποχωρεί και η ΕΤΕ. Πτώση 4% για την Alpha, στην κρίσιμη στήριξη των 0,409 ευρώ. Πάνω από 2% η πτώση για την ΕΧΑΕ, λόγω της επιβολής νέου φόρου στις χρηματιστηριακές συναλλαγές, ύψους τρία τοις χιλίοις, πτώση για Motor Oil και ΕΛΠΕ, λόγω απελευθέρωσης της αγοράς των πετρελαιοειδών, πτώση 2,7% για τον ΟΤΕ, στα 5,74 ευρώ, παρά τις ανακοινώσεις του για ανάκτηση μεριδίων αγοράς στη σταθερή τηλεφωνία. Απώλειες για τον ΟΠΑΠ, αφού εκκρεμούν οι υπογραφές για την ιδιωτικοποίησή του μετά τα εξώδικα της Emma Delta για την υπόθεση των κρατικών λαχείων. Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η Ιντραλότ, που υποχωρεί κατά 3,4%. 

 

ΧΣ

Facebook Comments