Ευνοϊκή παραμένει η νομισματική πολιτική παγκοσμίως, ωστόσο στις αγορές παρατηρείται αυξημένη μεταβλητότητα εξαιτίας της αβεβαιότητας σχετικά με τις πολιτικές κινήτρων των κεντρικών τραπεζών, επισημαίνει η JP Morgan στην τελευταία της έκθεση.

Σύμφωνα με τους συντάκτες της Μηνιαίας Οικονομικής Ανασκόπησης Επενδύσεων από την AM Solutions, η εξυπηρετική νομισματική πολιτική δίνει ώθηση στους τίτλους υψηλού κινδύνου, ωστόσο, υπάρχει διάχυτη στην αγορά η αβεβαιότητα σχετικά με το πότε οι κεντρικές τράπεζες να αποσύρουν τις πολιτικές χαλάρωσης.

Η δημοσιονομική πολιτική εξακολουθεί να αποτελεί τροχοπέδη για την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας ωστόσο, τα μέτρα λιτότητας αποκλιμακώνονται στην Ευρωζώνη, σημειώνει η έκθεση.

Η οικονομική δραστηριότητα εξακολουθεί να βελτιώνεται, καθώς εδραιώνεται η ανάκαμψη στις ΗΠΑ παρά την πρόσκαιρη υποχώρηση κατά το δεύτερο τρίμηνο και επιτέλους υπάρχουν ενδείξεις ανάκαμψης στην ευρωζώνη.

Οι προβλέψεις για την κερδοφορία στις ανεπτυγμένες αγορές πλησιάζουν στα κατώτατα επίπεδα και λογικά θα αρχίσουν να στρέφονται ανοδικά, ιδιαίτερα στις ΗΠΑ αλλά ίσως και στην Ευρώπη. Αντιθέτως, οι προβλέψεις για τα κέρδη ανά μετοχή (EPS) εξακολουθούν να φαίνονται υψηλές στις Αναδυόμενες Αγορές.

Σύμφωνα πάντα με την έκθεση, τα στοιχεία στήριξης των μετοχικών αποτιμήσεων διατηρούνται ισχυρά σε σχέση με τους τίτλους σταθερού εισοδήματος και τουλάχιστον ουδέτερα σε σχέση με το παρελθόν.

Στα χαρτοφυλάκια που περιλαμβάνουν διάφορες κατηγορίες επένδυσης διατηρούμε αυξημένη στάθμιση στις μετοχές, αναφέρει η JP Morgan. “Στους τίτλους σταθερού εισοδήματος προτιμούμε τους πιστωτικούς τίτλους έναντι των κρατικών ομολόγων και σε επίπεδο περιοχών για τις μετοχές προτιμούμε τις ΗΠΑ, την Ευρώπη πλην Βρετανίας και την Ιαπωνία”.

Τέλος, όπως σημειώνει η επενδυτική τράπεζα, «διατηρούμε ουδέτερη στάθμιση για τις μετοχές των αναδυόμενων αγορών, την Αυστραλία, το Χονγκ Κονγκ και τον Καναδά, και μειωμένη στάθμιση για τη Βρετανία».

Facebook Comments