Κινητοποιήσεις, για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, σχεδιάζουν οι καθηγητές εναντίον των μετατάξεων και της διαθεσιμότητας εκπαιδευτικών και άλλων εργαζομένων στο Δημόσιο, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το ΔΣ της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ).

Έτσι, αποφάσισε: – Τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στο συλλαλητήριο που οργανώνεται από την ΑΔΕΔΥ αύριο στις 12.30 μ.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

– Επίσης, μετά το συλλαλητήριο (περίπου στις 14.30) το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί τα ΔΣ των κατά τόπους ενώσεων των καθηγητών (ΕΛΜΕ) της Αττικής, σε σύσκεψη στα γραφεία της Ομοσπονδίας (Ερμού και Κορνάρου, Πλατεία Συντάγματος), για ενημέρωση και σχεδιασμό των επόμενων κινητοποιήσεων του κλάδου.

– Την επόμενη Τρίτη ή Τετάρτη, που θα συζητείται στη Βουλή το νέο νομοσχέδιο, προετοιμάζεται συγκέντρωση στην Αθήνα. Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ καλεί τις ΕΛΜΕ, εκτός Αττικής να προγραμματίσουν ανάλογες κινητοποιήσεις.

– Παράλληλα ζητεί ,σε συνεννόηση με τους αιρετούς στα Περιφερειακά Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΠΥΣΔΕ), να οργανώσουν τις επόμενες ημέρες κινητοποιήσεις στις διευθύνσεις εκπαίδευσης.

Ακόμη, ζητεί από όλα τα μέλη των ΠΥΣΔΕ (διορισμένα και αιρετά) να μην υπογράψουν έγγραφα για ύπαρξη υπεράριθμων, διαθεσιμότητα ή απόλυση εκπαιδευτικών.

Τέλος, δηλώνει ότι θα συγκροτήσει κοινό μέτωπο με την ΠΟΕ-ΟΤΑ εναντίον της διαθεσιμότητας και των απολύσεων.

Facebook Comments