Δεν θα ληφθούν νέα μέτρα φέτος, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, διευκρινίζοντας ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό 2 δις. ευρώ για τη διετία 2013-2014.

Ωστόσο, δεν εμφανίστηκε το ίδιο απόλυτος για το αν θα χρειαστούν νέα μέτρα για το 2014 σημειώνοντας ότι «είναι πολύ πιθανό» να μην χρειαστούν. Σε ότι αφορά τη διετία 2015-2016 ο υπουργός Οικονομικών αρκέστηκε να δηλώσει ότι «δεν γνωρίζω» αν θα απαιτηθεί η λήψη νέων μέτρων ή όχι.

Eξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, ο κ. Στουρνάρας είπε τα εξής: «Παρεμπιπτόντως ελέχθη ότι πήραμε κουτσουρεμένες τις δόσεις». Όπως εξήγησε, πήραμε τη δόση όπως ακριβώς είναι στο πρόγραμμα χρηματοδότησης.

Διευκρίνισε ότι απλώς υπήρχε εισήγηση από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μεγαλύτερη δόση, αλλά ορισμένες χώρες είπαν ότι αυτό προκαλεί δυσκολίες στα κοινοβούλια τους, έτσι, αυτό το θέμα θα το δούμε από τον Οκτώβριο και μετά. «Άρα ήταν θετική εξέλιξη, δεδομένων των πολιτικών δυσκολιών που είχαμε τον τελευταίο μήνα» συμπλήρωσε ο κ. Στουρνάρας, ενώ για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση είπε πως έχει τεθεί στο τραπέζι, πως θα γνωρίζουμε το αποτέλεσμα μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες και πως αν γίνει δεκτό θα αρχίσει από την 1η Αυγούστου.

Επίσης μετά από σχετική ερώτηση ανέφερε πως δεν υπάρχει καμία έκθεση της τρόικας. Η εισήγηση προς την Ευρωομάδα έλεγε πως δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό και πως το πρόγραμμα βαίνει κανονικώς. «Δεν υπάρχει έκθεση. Πιθανότατα να αναφέρονται σε παλιές εκθέσεις», πρόσθεσε ο κ. Στουρνάρας.

Facebook Comments