Ο Bernanke εμφανίστηκε με εντελώς διαφορετική προσέγγιση στο θέμα της νομισματικής πολιτικής, τουλάχιστον σε σχέση με τη στάση άμυνας την οποία είχε επιδείξει στις τελευταίες ομιλίες του.

Η σημαντικότερη δήλωση ήταν ότι η αμερικανική οικονομία δείχνει να χρειάζεται ακόμα τη στήριξη της Fed για το επόμενο χρονικό διάστημα. Αυτό ήταν αρκετό για να προκαλέσει ισχυρότατες πιέσεις στο δολάριο με όλα τα νομίσματα του G10 πλην του δολαρίου να σημειώνουν άνοδο, ενώ άνοδο σημείωσαν τα εμπορεύματα και οι δείκτες.

Ο Bernanke για μια ακόμα φορά «κατέστρεψε» τη φήμη του καθώς οι ενέργειές του δείχνουν ότι έχει χάσει τον έλεγχο του χρηματοπιστωτικού συστήματος ενώ όλα αυτά που λέει και ενίοτε πράττει, δεν βοηθούν στη μείωση της μεταβλητότητας στις αγορές ομολόγων, γεγονός το οποίο έχει αναχθεί ως το πιο σημαντικό.

Πλέον η διάθεση για ρίσκο φαίνεται ότι θα ενισχυθεί το επόμενο χρονικό διάστημα και αυτό θα οδηγήσει σε νέα κέρδη όσους τόλμησαν να τοποθετηθούν στα πρόσφατα χαμηλά.

Όσον αφορά την Ιαπωνία, η BoJ αποφάσισε να διατηρήσει όλα τα μέτρα στήριξης που έχει λάβει το τελευταίο χρονικό διάστημα καθώς όπως χαρακτηριστικά δήλωσαν αξιωματούχοι της BoJ, υπάρχει σημαντική πρόοδος στην ιαπωνική οικονομία.

Εκτός από τις εντυπωσιακές κινήσεις που είχαμε στην αγορά νομισμάτων, εκτιμούμε ότι το ενδιαφέρον θα πρέπει να εστιασθεί για μια ακόμα φορά στο πετρέλαιο και πλέον και στα πολύτιμα μέταλλα.
 

Facebook Comments