Την εκτίμηση ότι οι ανέπαφες πληρωμές θα γνωρίσουν μεγάλη ανάπτυξη και στην χώρα μας, διατύπωσε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Eurobank Τάσος Πανούσης, μιλώντας στο συνέδριο «Digital Banking Money Conference 2013: Τράπεζες 2.0 – Ενοποίηση πληροφοριακών συστημάτων και ψηφιακές πληρωμές» της Ethos Media.

Όπως είπε ο κ. Πανούσης, οι ανέπαφες πληρωμές, που πραγματοποιούνται σήμερα σε 51 χώρες διεθνώς και σε 27 χώρες της Ευρώπης, αφορούν πληρωμές μέσω καρτών, χωρίς πλέον να απαιτείται η τοποθέτηση του πλαστικού στο τερματικό προκειμένου να ολοκληρωθεί η συναλλαγή.

Αρκεί να πλησιάσει ο συναλλασσόμενος την κάρτα του, κοντά στο τερματικό και η συναλλαγή ολοκληρώνεται σε μόλις 5 δευτερόλεπτα ενώ με τις «παραδοσιακές» κάρτες πληρωμών μια συναλλαγή ολοκληρώνεται σε 27 περίπου δευτερόλεπτα.

Σήμερα, στην Ελλάδα κυκλοφορούν 45.000 περίπου κάρτες ανέπαφων πληρωμών που γίνονται αποδέκτες από 1.000 περίπου τερματικά που βρίσκονται σε επιχειρήσεις, εμπορικά κέντρα κλπ. Συγκλίνουσες εκτιμήσεις, όπως ανέφερε ο κ. Πανούσης, ανεβάζουν τον αριθμό των καρτών αυτών σε 80.000 στο τέλος του 2013 που θα γίνονται αποδέκτες από 3.000 σημεία.

Facebook Comments