Μικτό το κλίμα στις διεθνείς αγορές με την Ασία να κινείται με αρκετές διακυμάνσεις και το Nikkei να κλείνει χαμηλότερα κατά 0,7%. Οι αγορές μετοχών σε Ευρώπη και Αμερική, δείχνουν διάθεση για κατοχύρωση κερδών αλλά τα μεγάλα σπίτια δεν είναι διατεθειμένα να αφήσουν τους δείκτες να καταγράψουν απώλειες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι με το άνοιγμα της Wall Street, οι αγοραστές σαρώνουν την αγορά μαζεύοντας τις όποιες απώλειες. Ακόμα και οι ισχυρές απώλειες για το πετρέλαιο, δεν είναι ικανές, για την ώρα, να αντιστρέψουν το κλίμα στις αγορές και ως εκ τούτου οι επενδυτές διατηρούν στάση αναμονής στη Wall Street. Θεωρούμε ότι δύσκολα θα δούμε την εικόνα να αλλάζει μέχρι να ολοκληρωθεί και το ετήσιο συμπόσιο στο Jackson Hole, εκεί όπου οι επενδυτές και οι αναλυτές, εκτιμούν οτι η Yellen θα ξεκαθαρίσει την εικόνα για το μέλλον της επιτοκιακής πολιτικής του δολαρίου.

  • Σύμφωνα με τη Goldman Sachs, πλέον, ούτε ο ΟΠΕΚ ούτε το USD έχουν ισχυρή επίδραση στις τιμές του πετρελαίου.
  • Ο επικεφαλής της RBNZ, τόνισε ότι δεν υπάρχει ανάγκη για νέα νομισματική χαλάρωση καθώς κάτι τέτοιο θα μπορούσε να αποσταθεροποιήσει την οικονομία.
  • Ο δείκτης μεταποίησης PMI της Ιαπωνίας, παραμένει σε περιοχή ύφεσης, για 6 συνεχόμενο μήνα.
  • Αναβάθμισε τις προοπτικές των αυστριακών τραπεζών σε stable, ο οίκος Moodys.

Ανάλυση αγοράς

Πετρέλαιο – Άνοιγμα: 48,96 Υψηλό: 49,00 Χαμηλό: 47,41 Κλείσιμο: 47,46

23 08 16 oil

Ο μαύρος χρυσός κατέγραψε ισχυρότατες απώλειες κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης και επιβεβαίωσε την πιθανότητα αντιστροφής του κλεισίματος της Παρασκευής. Πλέον, η βραχυπρόθεσμη τάση βρίσκεται πολύ κοντά στο να ανατραπεί πλήρως και αναμένουμε συνέχεια των απωλειών με τον πρώτο βασικό στόχο να βρίσκεται στα $44,80 και τον επόμενο στα $40,00. Ωστόσο, η εικόνα παραμένει προβληματική και όχι ξεκάθαρη μεσοπρόθεσμα, καθώς είναι γεγονός ότι έχει υπάρξει μεγάλο αγοραστικό ενδιαφέρον σε χαμηλότερα επίπεδα. Αποφεύγουμε τις αγοραστικές θέσεις, αν και σε intraday χρονικό ορίζοντα δεν αποκλείουμε μια ανοδική αντίδραση μέχρι τις πρώτες αντιστάσεις.

Στηρίξεις         Αντιστάσεις

46,70                47,50
46,00                48,10
45,30                49,00
44,40                49,45

Facebook Comments