Πιέσεις δέχθηκαν οι αμερικανικές αγορές ενώ σήμερα στην Ασία είχαμε μια ακόμα αδιάφορη συνεδρίαση. Οι επενδυτές περιμένουν την έναρξη του συνεδρίου στο Jackson Hole και την ομιλία της Janet Yellen, ενώ η χθεσινή είδηση ότι 8 αμερικανικές κεντρικές τράπεζες επιθυμούν μια αύξηση των επιτοκίων, από έξι που ήταν τον Ιούνιο, αποτέλεσε μια πρώτη αφορμή για πιέσεις στη Wall Street.

Στην Κίνα, υπήρξαν πιέσεις καθώς εταιρίες όπως η PetroChina, CNOOC και Citic Securities, ανακοίνωσαν εταιρικά αποτελέσματα τα οποία ήταν κατώτερα των προσδοκιών. Πλέον και με τη μεταβλητότητα να επιχειρεί να κινηθεί ανοδικά, από πολύ χαμηλά επίπεδα και έπειτα από την παραμονή αρκετών ημερών σε αυτά, αναμένουμε αύξηση των διακυμάνσεων και πιθανές απώλειες για τους δείκτες. Ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης Ifo για τη Γερμανία και οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στην Αμερική, είναι οι σημαντικότερες μακροοικονομικές ανακοινώσεις της ημέρας.

  • Άνοδος για τις αποδόσεις των ομολόγων Νέας Ζηλανδίας, μετά από την αύξηση των εκτιμήσεων της τιμής γάλακτος, από τη Fonterra.
  • Η Σουηδία αναμένει άνοδο του ΑΕΠ κατά 3,5% το 2016 και κατά 2,3% το 2017.
  • Οι επενδυτές αναμένουν ότι η BoJ θα υιοθετήσει μια περισσότερο ευέλικτη ρητορική για τον πληθωρισμό.

Ανάλυση αγοράς

S&P 500 – Άνοιγμα: 2.185 Υψηλό: 2.187 Χαμηλό: 2.168 Κλείσιμο: 2.174

25 08 16 spx

Ο αμερικανικός δείκτης σημείωσε σημαντικές απώλειες κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης, με αποτέλεσμα να έχει ανατρέψει τη βραχυπρόθεσμη τάση του και πλέον να χρειάζεται μόνο ένα κλείσιμο κάτω από τις 2.165 μονάδες προκειμένου να ενεργοποιηθούν ακόμα περισσότερες πωλήσεις βραχυπρόθεσμα. Δεδομένης της συμπεριφοράς του δείκτη VIX, όλα δείχνουν ότι στις επόμενες συνεδριάσεις θα δούμε μια αποφασιστική κίνηση προς χαμηλότερα επίπεδα. Πρώτος στόχος οι 2.144 μονάδες. Οι τεχνικοί δείκτες ROC, Vol. βρίσκονται ήδη σε ακραία επίπεδα βραχυπρόθεσμα και αυτό αποτελεί κίνδυνο μιας νέας ανοδικής κίνησης αλλά η πτώση κάτω από τον ΚΜΟ 200 ωρών είμαι μια ακόμα αρνητική ένδειξη για το μέλλον του S&P 500. Για την ώρα, δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στην τάση και οι επενδυτές θα πρέπει να κάνουν υπομονή μέχρι αυτό να συμβεί.

Στηρίξεις         Αντιστάσεις

2.170                2.180
2.160                2.192
2.144                2.202
2.129                2.215

Facebook Comments