Στην αποδόμηση της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού, θα εστιάσει στη ΔΕΘ ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με την Καθημερινή ο πρόεδρος της ΝΔ θέλει να περάσει το μήνυμα ότι η αξιωματική αντιπολίτευση «είναι εδώ» για να δώσει σχέδιο και προοπτική στη χώρα και λύση στους απελπισμένους πολίτες, απ’ όποιον πολιτικό χώρο και αν προέρχονται.

Η ηγεσία της ΝΔ κάνει λόγο για «συμφωνία ελπίδας και αλήθειας» η οποία περνά μέσα από την οικοδόμηση εμπιστοσύνης. Και αυτή, αναφέρουν, «χτίζεται με αξιόπιστες κυβερνητικές προτάσεις και όχι με παροχολογία και ψεύτικες υποσχέσεις». Έτσι, στόχος του κ. Μητσοτάκη δεν είναι να εμφανιστεί ως «αντι-Τσίπρας», αλλά να πείσει για την αξιοπιστία του έναντι της αναξιοπιστίας και της ασυνέπειας του πρωθυπουργού.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, ο πρόεδρος της ΝΔ δεν θα κατέβει στη ΔΕΘ με «θα» αλλά με ρεαλιστικές και τεκμηριωμένες προτάσεις, γύρω από βασικούς άξονες πολιτικής, καθώς το αναλυτικό πρόγραμμα της ΝΔ αναμένεται σε μεταγενέστερο χρόνο.

Τη θέση ότι η υπερφορολόγηση σκοτώνει την επιχειρηματικότητα επανέλαβε εξάλλου την Τετάρτη από τη Ζάκυνθο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας παράλληλα ανάγκη για ένα διαφορετικό μείγμα οικονομικής πολιτικής που θα μειώνει την φορολόγηση των επιχειρήσεων και θα δίνει προτεραιότητα στην προσέλκυση επενδύσεων.

Facebook Comments