Το αρνητικό κλείσιμο της Wall Street οδήγησε σε απώλειες και στην ασιατική συνεδρίαση, ενώ η ενίσχυση του JPY οδήγησε σε μια περισσότερο αμυντική στάση των επενδυτών. Παρόλα αυτά, για μια ακόμα φορά, είναι απόλυτα εμφανές ότι οι πιέσεις στις μετοχές είναι μια υπόθεση εξαιρετικά δύσκολη.

Σήμερα, οι επενδυτές θα περιμένουν την περιβόητη ομιλία της Janet Yellen στο ετήσια τραπεζικό συμπόσιο του Jackson Hole. Σύμφωνα με τις τελευταίες δηλώσεις στελεχών της FOMC, πληθαίνουν οι φωνές όσων επιθυμούν μια αύξηση επιτοκίων στη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου. Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια hawkish ρητορική τη Yellen γεγονός που θα ενδυνάμωνε το δολάριο αλλά και τις αγορές, έστω και αν αυτό ήταν προσωρινό. Στα υπόλοιπα θέματα, πηγή από το G20 τόνισε ότι στην επερχόμενη Σύνοδο στην Κίνα, στις αρχές Σεπτεμβρίου, θα συζητηθούν οι επιπτώσεις του Brexit στην παγκόσμια οικονομία, αν και όπως τόνισε, ο φόβος έχει κατασταλάξει.

  • Σύμφωνα με το ΔΝΤ, η Ρωσία αύξησε τα αποθέματα χρυσού κατά 7,3 τόνους στους 1506 τόνους και η Κίνα κατά 5,3% στους 1828 τόνους.
  • Σύμφωνα με τον Fischer, η Fed συζητά σχετικά με την υπερθέρμανση της αμερικανικής οικονομίας και διαφωνεί για τη νομισματική πολιτική.
  • Σύμφωνα με τον George της Fed, στα επόμενα 2-3 χρόνια, τα επιτόκια θα βρίσκονται στο 3,0%.
  • Ο Williams της Fed, δήλωσε ότι η Fed θα συνεχίσει να διατηρεί την οικονομία σε τροχιά ισχυρής ανάπτυξης.

Ανάλυση αγοράς

Χρυσός – Άνοιγμα: 1.323 Υψηλό: 1.326 Χαμηλό: 1.317 Κλείσιμο: 1.321

26 08 16 gold

Το πολύτιμο μέταλλο όπως και οι μετοχές των miners βρίσκονται σε ακραία υποτιμημένα επίπεδα και θα πρέπει να αναμένουμε μια πιθανή ανοδική αντίδραση στις επόμενες 1-3 ημέρες, η οποία θα μπορούσε να αποτελέσει την αφορμή για ένα νέο πυθμένα στο χρυσό. Οι τεχνικές ενδείξεις ROC, Vol. βρίσκονται σε πολύ κρίσιμα επίπεδα και η σημερινή ανοδική αντίδραση δείχνει υποσχόμενη. Για την ώρα δεν έχουμε καμία ένδειξη βραχυπρόθεσμης ανακοπής των πιέσεων και ως εκ τούτου θα περιμένουμε εκτός αγοράς αναζητώντας ξεκάθαρες ενδείξεις στο τέλος της σημερινής συνεδρίασης. Η μεσοπρόθεσμη τάση του χρυσού παραμένει ανοδική και αυτό κάνει την τρέχουσα πτώση, να αποτελεί μια πιθανή αγοραστική ευκαιρία.

Στηρίξεις         Αντιστάσεις

1.317               1.325
1.310               1.331
1.290               1.340
1.284               1.352

Facebook Comments