Συνεδρίαση με πολύ μεγάλες διακυμάνσεις ήταν αυτή της Παρασκευής, καθώς η ομιλία της Janet Yellen στο συμπόσιο του Jackson Hole ήταν περισσότερο dovish απο αυτή την οποία ανέμεναν οι επενδυτές με αποτέλεσμα να υπάρξει έντονα ανοδική κίνηση στον S&P 500 και πιέσεις για το USD.

Η Yellen, τόνισε ότι οι γενικότερες συνθήκες της αμερικανικής οικονομίας, διατηρούν αυξημένη την πιθανότητα μιας αύξησης επιτοκίων το Σεπτέμβριο. Ωστόσο, αυτή η έλλειψη ξεκάθαρης στάσης, δεν άρεσε καθόλου στους επενδυτές. Λίγο αργότερα όμως, ήρθε ο Fisher προκειμένου να τονίσει ότι οι δηλώσεις της Yellen υποδηλώνουν ότι ο Σεπτέμβριος παραμένει ένας πιθανός μήνας για μια αύξηση επιτοκίων. Η δήλωση αυτή ήταν αρκετή για να βουλιάξει τη Wall Street και να αντιστρέψει πολύ επιθετικά το USD, το οποίο ενισχύθηκε σημαντικά έναντι όλων των βασικών νομισμάτων.

  • Περιορισμένες διακυμάνσεις αναμένονται σήμερα καθώς σήμερα υπάρχει τραπεζική αργία στην Αμερική.
  • Τα παράγωγα, αποτιμούν στο 33% την πιθανότητα μιας αύξησης επιτοκίων το Σεπτέμβριο, από 21% και στο 46% το Δεκέμβριο, από 41%.
  • Ο Κuroda τόνισε ότι η BoJ έχει πολύ χώρο σχετικά με την εφαρμογή της νομισματικής πολιτικής. Ισχυρίστηκε ότι τα επιτόκια θα μπορούσαν να γίνουν ακόμα πιο αρνητικά. Ισχυρές απώλειες για το JPY.
  • Πολύ dovish ο Coeure της ΕΚΤ, τόνισε ότι τα αποτελέσματα των αρνητικών επιτοκίων είναι πολύ θετικά.
  • Κάλεσμα του Τσίπρα στους πιστωτές για τη λήψη μέτρων βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους μέχρι και το τέλος του 2016.

Ανάλυση αγοράς

Πετρέλαιο – Άνοιγμα: 47,61 Υψηλό: 48,66 Χαμηλό: 47,15 Κλείσιμο: 47,52

29 08 16 oil

Ο μαύρος χρυσός πραγματοποίησε μια έντονα ανοδική αντίδραση κατά τη διάρκεια της ομιλίας της Janet Yellen, με αποτέλεσμα να κινηθεί προς την αντίσταση των $48,70 και από εκεί να δεχθεί πιέσεις και να διαμορφώσει ένα ιδιαίτερα αρνητικό κλείσιμο, πάνω όμως από σημαντική βραχυπρόθεσμη στήριξη. Θεωρούμε ότι η τάση των επόμενων ημερών θα είναι πτωτική και με κλείσιμο κάτω από τα $46,55 θα επιταχυνθούν οι απώλειες. Ωστόσο, οι τεχνικές ενδείξεις ROC, Vol. δεν παρέχουν ξεκάθαρες ενδείξεις και θα πρέπει να παραμείνουμε σε στάσηα αναμονής για μια περισσότερο ξεκάθαρη ένδειξη από την ίδια την αγορά.

Στηρίξεις     Αντιστάσεις

46,80           48,00
46,20           48,45
45,50           49,10
44,85           49,60

Facebook Comments