Ενώπιον της Γερουσίας θα εμφανιστεί σήμερα η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ για να υπερασπιστεί τον εαυτό της και να αποτρέψει την πιθανή καθαίρεσή της, που θα σημάνει το τέλος των 13 ετών διακυβέρνησης της κεντροαριστεράς στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Παρότι όλα τα προγνωστικά είναι εναντίον της, η 68χρονη άλλοτε αντάρτισσα, η οποία φυλακίστηκε και βασανίστηκε στη διάρκεια της στρατιωτικής δικτατορίας (1964-1985), θα εμφανιστεί στη Γερουσία «ήρεμη όπως πάντα», όπως διαβεβαίωσε ένας από τους συμβούλους της το Γαλλικό Πρακτορείο. «Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι», είπε η ίδια η Ρουσέφ απευθυνόμενη σε υποστηρικτές της την περασμένη εβδομάδα.

Η Ρουσέφ θα αντιμετωπίσει τους γερουσιαστές – η μεγάλη πλειονότητα των οποίων υποστηρίζει την καθαίρεσή της, σύμφωνα με έρευνες βραζιλιάνικων μέσων ενημέρωσης – συνοδευόμενη από τον πολιτικό της μέντορα Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα, προκάτοχό της στην προεδρία (2003-2010), τον διάσημο τραγουδιστή Τσίκο Μπουάρκε, στρατευμένο επί δεκαετίες στην αριστερά, και πάνω από δέκα πρώην υπουργούς.

Υποστηρικτές της θα πάνε με λεωφορεία στην Μπραζίλια για να διαδηλώσουν σε ένδειξη υποστήριξης στο πρόσωπό της.

Facebook Comments