Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της θανατηφόρας σύγκρουσης του ταχύπλοου Duende με τη λάντζα «Αντωνία» στα ανοικτά της Αίγινας, που στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους, στις 16 Αυγούστου.

Σύμφωνα με πόρισμα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της Αστυνομίας που φέρνει σήμερα στο φως η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», δεν βρέθηκαν δαχτυλικά αποτυπώματα του Θρασύβουλου Λυκουρέζου στο τιμόνι του ταχύπλοου, παρά μόνο ένα παλαμικό αποτύπωμά του στα χειριστήρια των μηχανών.

Υπενθυμίζεται πως αρμόδιο κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ασφάλειας Αττικής είχε ερευνήσει σπιθαμή προς σπιθαμή το ταχύπλοο, που παρέμενε εκτεθειμένο στο λιμάνι του νησιού για δύο ημέρες.

Εν τω μεταξύ, συνήγορος των θυμάτων της υποστηρίζει πως κατά τη σύγκρουση, το ταχύπλοο ενδέχεται να βρισκόταν στον «αυτόματο πιλότο» και ζητά αναπαράσταση του ατυχήματος: «Θέλουμε να ξετυλιχτεί το νήμα από την αρχή. Να δούμε ποιοι ανέβηκαν στο σκάφος, από που και πως επιβιβάστηκε ο Θρασύβουλος Λυκουρέζος με τη δυσκολία που έχει στην κίνηση. Το πλέον κρίσιμο όμως είναι να διερευνηθεί αν βρισκόταν κάποιος στο τιμόνι τη στιγμής της σύγκρουσης ή αν είχαν βάλει απλώς μια ταχύτητα και συζητούσαν. Δεν εξηγείται πως το ταχύπλοο πέρασε πάνω από τη βάρκα. Αν, όπως ισχυρίζεται ο Θρασύβουλος Λυκουρέζος, αντέδρασε όταν είδε τη βάρκα κάνοντας “κράτει”, το ταχύπλοο έπρεπε να ακινητοποιηθεί άμεσα»

Παράλληλα τα αδέρφια του καπετάνιου της λάντζας, που έχασε την ζωή του κατά τη σύγκρουση, προτείνουν τον διορισμό τεχνικού συμβούλου ενώπιον της ανακρίτριας, όπως γνωστοποίησε η συνήγορός τους, Τατιάνα Τσιρακοπούλου.

Ένας εκ των τραυματιών πάντως, υποστηρίζει στην μαρτυρία του πως βγαίνοντας στην επιφάνεια του νερού είδε έναν άνδρα και μία γυναίκα μέσα στο σκάφος και «όχι ηλικιωμένους»: «Έτσι όπως έψαχνα τον αδελφό μου, ρίχνω μια πολύ γρήγορη μάτια και βλέπω έναν άνδρα και μια γυναίκα. Οχι ηλικιωμένους. Επειδή όμως (…) ποτέ δεν πίστεψα ότι θα μας παρατήσει [ο χειριστής του ταχύπλοου] (…) δεν έδωσα σημασία στα χαρακτηριστικά τους και συνέχιζα να ψάχνω τον αδελφό μου, ο οποίος βγήκε στην επιφάνεια περίπου μετά από ένα λεπτό», είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος ο χειριστής πάντως είχε υποστηρίξει, από την πρώτη κιόλας στιγμή, πως μαζί του βρίσκονταν πάνω στο ταχύπλοο ένα ζευγάρι ηλικιωμένων και μια γυναίκα 65 ετών.

Facebook Comments